Index Vakbarát Hírportál

Busquets ötlete kellett a Messi-szabadhoz

2018. március 6., kedd 20:56

Messi-szabadrúgásgóllal verte 1-0-ra a Barcelona az Atletico Madridot vasárnap, és lépett meg 8 ponttal a spanyol bajnokság élén üldözője előtt. A gólnál a labdába beleért Oblak kapus, és talán ki is védi, ha hamarabb látja meg és indul el rá.

Hogy nem indult előbb, a Barca köszönheti Sergio Busquets ötletének, aki egy másik sorfalat is állított az Atleticóé mellé. A 189 centis középpályás önmagából, a 184 magas Rakiticből és a 194 magas Piquéből szervezett falat: az atletisek mellé álltak, hogy elzárják a kilátást Oblak elől.

A kapus a rövid sarokra felállította a sorfalat, maga a hosszút fogta úgy, ha kell, elindul a sorfal mögé. Kellett, viszont a három barcás miatt nem láthatta a lövés pillanatát, csak akkor vette észre a labdát, amikor az már a sorfal fölött volt. Sokkal később indult el, mint a Barca-fal nélkül tette volna, de még így is elérte a labdát, kiütni viszont már nem tudta.

Messi 9 nap alatt 3 szabadot lőtt be a spanyol bajnokságban, szombaton a Gironának, csütörtökön a Las Palmasnak, vasárnap az Atleticónak rúgott be egyet - utóbbit nem kicsit a Busquets-sorfalnak köszönhetően.

Rovatok