Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo Ligája

2018. március 7., szerda 16:49

Nem rég írtuk már, hogy Mr. Champions League, azaz  Cristiano Ronaldo hogy uralja a Bajnokok Ligáját, de kedden újabb BL-rekordok kerültek a neve mellé.

Érdemes hát megnézni, milyen számszerű csúcsokat tart a sorozatban a Real Madrid 33 éves szupersztárja.

Mondanám, hogy nagy levegő, és akkor gyorsan felsoroljuk, de ez egy levegővel már nem fér bele.

Szóval akkor C. Ronaldo és BL-csúcsai:

A mostani szezonban 8 meccsen szerzett 12 góljával vezeti a BL góllövőlistáját, vagyis hiába 33, nem úgy tűnik, hogy lassítana. Sőt mióta Zidane középcsatárt csinált belőle, még annál is többet lő, mint előtte. Mivel fizikuma nem látszik fáradni, legalább két, de inkább három éven át képes lesz tartani eszt a ritmust, már ha megfelelően dolgoznak alá a társai: ehhez a góltömeghez passzok kellenek, mégpedig forintosak, pont amilyet a PSG ellen kapott Lucas Vazqueztől. Azaz ha a középpálya - a szélekkel együtt - erős marad a Realban, továbbra is futószalagon várhatóak a Ronaldo-gólok.

Hány BL-gólnál fog megállni?

  • 1499
    150 vagy több
  • 762
    140
  • 511
    130

És miért ne maradna erős, Bale, Lucas Vazquez és pláne az új csillag, Marco Asensio a világ legjobb szélsői között vannak. Na és majd akik még érkeznek a Madridhoz a következő években.

Gyors becsléssel, még három CR-évre számolva az jön ki, hogy simán eljuthat 150 Bajnokok Ligája-gólig. Jelenleg Messinek van mögötte a legtöbb BL-találata, 98, vagyis a portugál első helyét évekig nem fenyegeti senki ebben a műfajban.

A Real Madrid nyolc közé jutott kedden, és várja a jövő pénteki sorsolást.

Rovatok