Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor megihlette Hajdú B. Istvánt?

2018. március 7., szerda 17:34

Orbán Viktor múlt pénteken pár diósgyőri szurkolóknak kifejtette , hogy hiányolja a pirotechnikát a magyar stadionokból, és a kormány kész lenne változtatni a helyzeten.

Hétfőn Bánki Erik, Fideszes országgyűlési képviselő, az MLSZ elnökségi tagja a Digi Sport reggeli műsorában mélyen egyetértett főnöke kezdeményezésével, amit az új stadionokban biztonságosan megvalósíthatónak nevezett.

És láss csodát, amikor a szerdai PSG-Real Madrid Bajnokok Ligája-mérkőzésen a hazai szurkolók begyújtották a görögtüzeket, az állami csatornán közvetítő sztárriporter vért izzadva próbálta meg valahogy kihozni a dologból, hogy ez igazából szép és jó.

Ha a pirotechnika melletti állásfoglalással nem okozott volna elég meglepetést, Hajdú B. Istvánnak mindehhez egy olyan alkalmat sikerült kiválasztania, amikor a pirózás miatt egy időre félbe kellett szakítani a meccset, és a PSG játékosai a saját szurkolóiknak könyörögtek, hagyják már abba.

És Brych mutatja is Di Mariának, hogy amíg lángokban a lelátó (addig áll a játék). Egyébként elég jól néz ki, már nem az, hogy lángol a lelátó, hanem maga a jelenség. Ez egy szép…, ha nem balesetveszélyes, akkor ez egy futballpályára azért elképzelhető műveletsor

– fogalmazott a Príma Primissimi-díjas riporter. Az utolsó mondat alatt Thiago Silvát, a PSG csapatkapitányát mutatta a kamera, amint feldúltan integetve próbálta meggyőzni saját szurkolóit, fejezzék be a pirózást.

A témához kapcsolódó apróság, hogy a kormányrendeletet, ami Magyarországon tiltja a pirotechnikai eszközök használatát a stadionokban (is), 2011-ben hozták.

Pirotechnikai termék magánszemély által közúti és gyalogos közlekedésre (út, járda, híd stb.), kikapcsolódásra, szórakozásra, sporttevékenységre, szabadidő eltöltésére szolgáló területen - kivéve a december 28. 18 óra és a következő naptári év január 1-jén 6 óra közötti időtartamot - nem használható fel.

Az UEFA rendezvényein mindenfajta pirotechnika használata tilos, zéró tolerancia van.

Rovatok