Index Vakbarát Hírportál

Allegri: Néha kárt okozok, aztán igyekszem helyrehozni

2018. március 8., csütörtök 08:32 | aznap frissítve

A Juventus idegenben verte 2-1-re a Tottenhamet, ezzel továbbjutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Massimiliano Allegri a meccs után úgy értékelt, hogy csapata teljesen megérdemelten került a legjobb nyolc közé

„Nagyszerű sikert arattunk. Különös jó érzés egy olyan stadionban nyerni, mint a Wembley. Türelmesen játszottunk, és úgy érzem, a két meccs alapján teljesen megérdemelt a sikerünk."

Részletesebben is beszélt a látottakról.

Az első félidőben inkább a küzdelem volt jellemző, mert nagyon erős volt az ellenfél. Sok volt a labdavesztés. A második játékrészben már sokkal kiegyensúlyozottabb volt a meccs. A szünetben úgy éreztem, frissíteni kell a széleken, ezért lépett a pályára Kwadwo Asamoah és Stephan Lichsteiner. Asamoah különösen a passzokban tűnt ki, Lichsteiner pedig óriási munkát végzett Khedirával.

Allegri kitért arra is, a két gólszerzője Gonzalo Higuaín és Paulo Dybala is gyakorlatilag nem rég tért vissza a csapathoz, Higuaín köszönetet is mondott az orvosoknak, hogy ilyen gyorsan sikerült felépülnie.

„Most jön pár olyan meccs a Serie A-ban, ami nagyon fontos lesz – tette még hozzá Allegri, majd kitért a játékvezetésre is: A játékvezetők néha hibáznak, de nem is ez a lényeg. Büszke vagyok, hogy sikerrel vívtuk meg a csatát.”

Magát viccesen értékelte: " A játékosok nyerik meg a meccseket. Én néha kárt okozok, aztán igyekszem helyrehozni.  Örülök, hogy edzhetem őket."

Rovatok