Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona erőlködés nélkül verte a tök utolsót

2018. március 10., szombat 22:43

A Barcelona nem erőltette meg magát túlságosan, hogy megverje a spanyol liga utolsó helyezettjét a 28. fordulóban. Az egy órán át emberhátrányban játszó Málaga 2-0-ra kapott ki.

Nem volt túl nagy kockázat abban, hogy a Barcelona keretében nem volt ott Lionel Messi (a csatár harmadik gyereke születése miatt maradt otthon), mert a két csapat között óriási különbség volt, a forduló előtt 56 pont, bármilyen felállásban kötelező volt győznie Ernesto Valverde csapatának. 

A Barca elég hamar érzékeltette fölényét, Jordi Alba nagyszerű beívelését Luis Suárez fejelte középről kapuba a 15. percben. 

A gól után is dominált a vendégcsapat, a 28. percben már kettővel vezetett, az ötösről Philip Coutinho egy bokamozdulattal tette kapuba Dembelé belőtt labdáját. 

A Málaga a 30. percben még rosszabb helyzetbe került, Samu távolról becsúszva vadászta le Jordi Albát. Durvaságáért egyből piros lapot kapott.

Az emberhátrány azonban inkább a Málagának tett jót, a Barca ezután nem tett túl sok erőfeszítést a győzelemért, a hazai csapat pedig küzdött a szépítésért, nem túl sok eredménnyel. 

A Barcelonának továbbra is nagy előnye van a bajnokságban, jelenleg 11 ponttal megy a második Atlético Madrid előtt. Vasárnap újra nyolc pont lehet a különbség a két csapat között, ehhez az Atléticónak a Celta de Vigót kell legyőznie. 

Rovatok