Index Vakbarát Hírportál

Gyönyörű gólokkal, emberhátrányból nyert a Celtic a Rangers ellen

2018. március 11., vasárnap 15:26

Megvolt az idei első Old Firm (kvázi a skót El Clasico), miután a Glasgow Rangers fogadta hazai pályán a Celticet. Őrült meccset játszott egymással a skót labdarúgás két legjobb és legnagyobb múltú csapata, a vendégeknek 10 emberrel, gyönyörű gólokkal sikerült legyőzniük a városi riválist.

Az első félidőben négy gól is esett. A forgatókönyv az volt, hogy a Celtic védő bénáznak egy sort, hogy a bekapott gólt aztán a csatárok elképesztő találatokkal egalizálják. Előbb Josh Windass csent labdát és talált a hálóba rögtön a harmadik percben, hogy aztán a celtices Tom Rogic egyenlítsen egy hatalmas bombával:

Ezután Daniel Candeias szerezte vissza a vezetést a hazaiknak, miután belőtt egy 16-oson belül pattogó, lecsorgó labdát. Moussa Dembele azonabn a félidő vége előtt egy pazar emeléssel egalizált, így 2-2-vel mentek pihenni a csapatok.

A második félidő nem kezdődött túl jól a Celticnek, a bosnyák Jozo Simunovic úgy arcba könyökölte az ellenfelét az 57. percben, hogy azonnali pirosat kapott. Az emberhátrány azonban nem törte meg a vendégek lendületét, 10 emberrel is játszottak legalább olyan jól, ha nem jobban, mint a Rangers.

Végül Odsonne Edouard kiváló csavarásával meg is szerezték a vezetést a 69. percben. A Rangers pedig semmit nem tudott kezdeni fél óra emberelőnnyel, így megérdemelten vitte haza a három pontot a Celtic. Ezzel egy meccsel többet játszva ugyan, de 9 pont előnnyel várhatják a hátralévő öt fordulót. 

Rovatok