Index Vakbarát Hírportál

Fideszes aláírásgyűjtő pult előtt értékelték a fordulót a megyei bajnokságban

2018. március 13., kedd 20:27 | aznap frissítve

Nem olyan nehéz megérteni, hogy miért fontos a kormánypártnak a labdarúgásba tolni azt a rengeteg pénzt, noha a kirakattal elég nehéz népszerűséget szerezni. A 444.hu pompás találata az alábbi videó a Beregi Hírek Youtube-csatornájáról, amiben  Filep Sándor, a megyei első osztályú Austria Juice-Vásárosnamény SE elnöke értékeli a hétvégi forduló eseményeit.  Mielőtt azonban eddig eljutnánk, több izgalmas fordulat is történik.

Az első rögvest a nyitókép, Filep úr ugyanis egy fideszes aláírásgyűjtő pult előtt értékeli múltat és jövendőt. Ebből talán már sejthető, hogy a klubelnök mondandója nem ragadt le az unalmas sportszakmai szempontoknál. Főként ha még azt is hozzátesszük, hogy Filep Sándor főállásban Vásárosnamény polgármestere a Fidesz-KDNP színeiben.

Mindezeknek megfelelően az  Austria   Juice-Vásárosnamény SE (ez a csapat hivatalos neve) teljesítményének méltatásából egy igazi, bumfordi kampányszöveg kerekedett.

"Tisztelettel köszöntöm a Beregi Hírek olvasóit, nézőit ezen a csodálatosan szép délutánon" – kezd bele Filep úr, hogy aztán egy váratlan kanyarral meginduljon a saját kapuja felé –

Aláírásgyűjtések közepette is az embernek az agya sokmindenre jár, elsődlegesen ugye április nyolcadikára, hiszen a magyarság történetének, történelmének egy nagyon fontos dátumához érkezünk. Nagyon sokan azonban a sportrendezvényeken is már csak ezzel a kérdéskörrel foglalkoznak. Tudjuk azt, hogy április 8-án is csak egy győztes születik. Nem volt ez másként egyébként a Vásárosnamény-Tiszavasvári mérkőzésen sem.

Érdemes megnézni a videót, mert ilyet azért ritkán lát az ember. (Pontosabban ritkán látott, eddig.

Újabb fordulat: a történetnek itt még nincs vége. Ugyanis amikor megnéztük a Beregi Hírek csatornáját a videó beágyazásához, hirtelen azt hittük, rosszul látunk, netán Filep úr öltözött át, amíg nem figyeltük. Ugyanis felkerült egy újabb, kísértetiesen hasonlónak felvétel az oldalra, méghozzá a közeli Beregdaróc megye kettes csapatának vezetőjétől, Baracsi Endrétől, aki főállásban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés fideszes alelnöke

Ő valamivel visszafogottabban kampányol – mondjuk ilyen díszlet mellett túl sok szóra nincs is szükség – sőt egy egész átlagos értékelést mond a sáros pályán kivívott fontos győzelemről, hogy aztán a zárómondatban csak letegye a hűségesküt egy remekbe szabott csattanóval.

"Vásárosnamény és Beregdaróc között a kapcsolat kiváló, köszönhetően természetesen Filep Sándor polgármester úrnak, aki sok mindenben segítette a felkészülésünket. Ezúton is szeretném megköszönni, és természetesen biztosítani ezen a médiumon keresztül is mind őt, mind pedig a vásárosnaményiakat, hogy

Beregdarócra viszont mindig lehet számítani, és nem csak a sport terén."

Hogy ez valami fura beregi szokás, hogy csak fideszes aláírásgyűjtő pulttal a háttérben lehet értékelni a srácok teljesítményét, esetleg kampányidőszakban még kötelező is, nem tudjuk. De érdeklődve várjuk, hogy vajon hány hasonló felvétel jelenik meg április nyolcadikáig. A Beregben, meg máshol.

Rovatok