Index Vakbarát Hírportál

Beszólt Mourinhónak a legrosszabb PL-edző, nem teszi zsebre, amit kapott

2018. március 13., kedd 10:19

Kár, hogy Mourinho edzi, mert angol, adnának neki időt, csak nem Mourinho, mert neki csak az eredmények számítanak. Ha van egy-két gyengébb meccse, kiveszi a csapatból. Pedig fiatal, iszonyúan tehetséges, meccsekre van szüksége. Egy ilyen játékost minden héten látni akarsz

- nyilatkozta hétvégén Frank De Boer a BT Sportsnak Marcus Rashfordról, miután a 20 éves két góljával eldöntötte a Manchester United-Liverpool-rangadót (2-1).

Nem kellett sokáig várni a válaszra, José Mourinho a meccs utáni első, keddi BL-meccsüket beharangozó sajtótájékoztatóján visszavágott, de még hogy.

Olvastam valamit a Premier League történetének legrosszabb edzőjétől, Frank De Boertól. Hét meccs, hét zakó, nulla lőtt gól. Azt mondta, nem jó, hogy Marcus Rashfordot olyan edzi, mint én, mert nekem a legfontosabb a győzelem. Ha Frank edzené, veszíteni már biztosan megtanult volna.

De Boer a szezon elején hét PL-meccsen vezette a Crystal Palace-t az idézett mutatókkal.

Mourinho még megemlítette:

A legjobbat akarom Rashfordnak. Ha megnézik a számait, hogy mennyit játszott nálam az elmúlt és a mostani szezonban, a top5 emberem között van.

Rashford 93 meccsen szerepelt a Unitedben, mióta Mourinho az edző, azaz 2016 nyara óta. Egy és kétharmad szezon után a 93 szép szám, az 5214 perc 58 teljes meccsnek felel meg, ami szintén nem rossz. De kicsit árnyalja a képet, hogy Rashfordot Mourinho 42-szer becserélte, 32-szer lecserélte, azaz csak 19 meccset játszott végig 20 hónap alatt.

Rovatok