Index Vakbarát Hírportál

Nem volt jó napja Orbánnak és Deutschnak a Magyar Kupában

2018. március 13., kedd 22:48

Két negyeddöntő első mérkőzését rendezték kedden a labdarúgó Magyar Kupában. A sors érdekes összjátékának köszönhetően a párosítások politikailag meglehetősen pikánsra sikerültek.

A felcsúti organikus arénában Orbán Viktor labdarúgó-akadémiájának Mészáros Lőrinc vezetésével működő klubja csapott össze a volt maszopos oligarcha, Leisztinger Tamás Diósgyőrjével. A találkozóra Pintér Attila mester meglepő visszafogottsággal alig 3 légióst tett a kezdőbe, és láss csodát, sikerült is javítani a hétvégén 9 külföldivel elért eredményen. Akkor 3-1-re kaptak ki, most meg csak 1-0-ra (igaz, ezúttal hazai pályán játszottak).

A vezetést Nikolaosz Joannidisz szerezte meg a DVTK-nak az első félidő 33. percében (0-1). A második félidőben aztán Pintér behozott még két légióst  – a padon ülő 7 játékosból 5 külföldi volt –, de az eredményen nem sikerült változtatni, így a Diósgyőr nagy lépést tett a továbbjutás felé.

A Szusza Ferenc stadionban Deutsch Tamás MTK-ja a magyar élvonal egyetlen külföldi tulajdonosú csapatával, az Újpest FC-vel találkozott. A beszámolók szerint a másodosztályt vezető vendégek kezdtek jobban, ám a félidő derekén az Újpest átvette a kezdeményezést, majd Mijusko Bozsovics góljával a vezetést ismegszerezték a hazaiak (1-0).

Az MTK gyorsan egyenlített, Burekovics kapus hibázott nagyot Deutsch Bence beadásánál, Vass Ádám pedig élt a lehetőséggel (1-1).

A második félidőben az Újpest végül a cseréi révén meg tudta fordítani a meccset, Emmanuel Obinna beadását Nagy Dániel lőtte a kapuba a 66. percben (2-1).

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzések:

A Magyar Kupa programja szerdán a Honvéd-Debrecen és a Balmazújváros-Békéscsaba negyeddöntőkkel folytatódik. A visszavágókat április 4-én rendezik.

Rovatok