Index Vakbarát Hírportál

Európa-liga: A Lokomotív csak a pályával tudta meglepni az Atlético Madridot

2018. március 15., csütörtök 18:56 | hat éve frissítve

A csütörtök délutáni Lokomotív Moszkva-Atlético Madrid mérkőzéssel kezdődtek meg az Európa-liga nyolcaddöntőinek visszavágói. Az első meccsen születő eredmény alapján nem éppen ez a találkozó ígérkezett a nyolc mérkőzést kínáló játéknap legizgalmasabb összecsapásának, mivel a spanyolok otthon 3-0-ra intézték el a moszkvaiakat. A visszavágó még ennél is simább lett, viszont a később kezdődő mérkőzéseken akadtak azért izgalmak.

Na nem az Athletic Bilbao-Marseille-en, a franciák ugyanis idegenben is nyertek 2-1-re, és kényelmesen, 5-2-es összesítéssel léptek a nyolc közé. Csehországban viszont volt dráma elég, a Viktoria Plzen az idegenben elszenvedett 2-0-s vereség után hosszabbításra kényszerítette a Sporting CP-t, méghozzá úgy, hogy a portugálok a 90. percben büntetőt rontottak, aztán a kipattanót is sikerült valahogy elügyetlenkedni. A hosszabbításban viszont a vendégek csak kiharcolták a továbbjutást.

A kimaradt tizenegyest érdemes megnézni.

 A fordulóban két magyar játékos lépett pályára, Gulácsi Péter elégedett lehet, a Lipcse 1-1-et játszott a Zenit otthonában és továbbjutott. Kádár Tamásnak viszont nincs oka az örömre, nem elég hogy a Lazio a római 2-2 után 2-0-ra verte a Dinamo Kijevet, a magyar védőt az első félidő végén le kellett cserélni egy sérülés miatt. Az első hírek szerint a combhajlító izma sérült meg. Majdnem hasonló sorsra jutott egyébként a meccsen a Laziót edző Simone Inzaghi is, aki nem az útviszonyoknak megfelelően ünnepelte csapata gólját.

Az esti (21 órakor kezdődő) mérkőzéseken két várható eredmény és egy meglepetés született. A Salzburg a dortmundi győzelem után hazai pályán hozta a továbbjutáshoz szükséges döntetlent, az Arsenal pedig – bár a Milan ráijesztett – végül otthonában is két góllal jobb volt az olaszoknál. A CSKA Moszkva viszont egy fordulatos meccsen nagy bravúrt ért el, és Franciaországban verve a Lyont bejutott a nyolc közé.

Ami pedig a nyitómeccset illeti a Lokomotív Moszkva és az Atletíco Madrid között, azon csak a pálya okozott meglepetést, ami piros vonalazással volt ellátva, méghozzá "gyárilag", nyilván mert gyakran van arrafelé hó. Most viszont pont nem volt, így a dolog elég furán hatott, különösen Európa boldogabbik feléből nézve.

Ha a mérkőzés előtt valakinek vérmesebb reményei lettek volna, hamar elmúltak. Az Atletíco már a 16. percben megszerezte a vezetést, innentől kezdve pedig minimum 5 gólt kellett volna lőnie a Lokomotívnak a továbbjutáshoz, ami finoman szólva sem volt benne az oroszok játékában.

A vendégek első gólját Angel Correa lőtte, a siker kulcsa egy szép csel volt, amivel látványosan seggre ültette Liszovot, így egyedül törhetett be a tizenhatosra, majd simán verte a kapust.

 Az oroszok becsületére szóljon, hogy hamarosan kiegyenlítettek, méghozzá Maciej Rybus révén, aki elég nagy gólt lőtt, különösen, ha azt nézzük, hogy a lengyel 2016 óta nem lőtt gólt aktuális klubjában.

 A szünetben döntetlennel vonulhattak öltözőbe a csapatok, a Lokomotív játékosai pedig mintha ott is ragadtak volna. Alig másfél perc telt el a folytatásból, amikor az Atletíco ismét megszerezte a vezetést. A gól Saúl Niguez lőtte egy szép akció végén.

Ezúttal azonban nem jött gyors egyenlítés a Lokomotív részéről, sőt semmilyen sem, helyette az Atletíco Madrid rendezett kisebb gólfesztivált a játékrészből, további három góllal terhelve az ellenfél kapuját.

A 65. percben a csereként beszálló Griezmann buktatásáért ítéltek büntetőt, amit Fernando Torres értékesített. 

 Öt percre rá ismét Torres köszönt be, miután a madridiak három támadója szanaszét szedte a Moszkva védelmét. Egészen döbbenetes látvány, hogy nyíltak szét a trió mozgását lekövetni próbáló védők

A meccs vége előtt 5 perccel Griezmann tette fel a pontot a moszkvaiak megaláztatásaira, meglőve csapata ötödik gólját

Európa-liga nyolcadöntők, visszavágó mérkőzések:

19 órakor kezdődött:

21:05-kor kezdődő mérkőzések:

Rovatok