Index Vakbarát Hírportál

Az arsenalos műeséséért kiállítás járt volna, nem tizenegyes

2018. március 16., péntek 08:34

Az Arsenal az Olaszországban elért 2-0-s győzelemmel a háta mögött magabiztosan várhatta az AC Milan elleni visszavágót az Európa-liga nyolcaddöntőjében. Csakhogy a mérkőzés nem teljesen úgy alakult, ahogy az angolok várták, a vezetést ugyanis a Milan szerezte meg Calhanoglu távoli lövésével a 36. percben. Mielőtt még azonban vérmesebb reményei lehettek volna az olaszoknak, Welbeck pár percre rá kiharcolt majd értékesített egy büntetőt.

A kiharcolt jelző persze enyhén szólva eufémizmus erre a tizenegyesre, egy szíven lőtt rénszarvas nem esik olyan látványosan, mint az angol tette az esetnél. Az egy dolog, hogy súrlódásnál erősebb kontaktus nem volt a két játékos között, és Welbeck azután is tett még vagy három lépést, mielőtt dobta volna magát. Az igazán visszataszító részlet az volt, ahogy már esés közben látványosan az alapvonali bíróra nézett, hogy jelezzen.

Gattuso mester nem véletlenül reklamált lapot Welbecknek, ha lehetne, akkor nem is sárgát, de pirosat kéne adni az ilyesmiért. Ehelyett az Arsenal jutott büntetőhöz, amivel kiegyenlített.

A mérkőzést végül 3-1-re az Arsenal nyerte és 5-1-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé. A forduló többi mérkőzéséről ebben a cikkünkben olvashat.

Rovatok