Index Vakbarát Hírportál

Gulácsiék 0-1-ről fordítva győzték le a 13 bajnoki óta veretlen Bayernt

2018. március 18., vasárnap 19:56

Meglepően bátor játékkal állt ki az RB Leipzig, Gulácsi Péter csapata a Bundesligát toronymagasan vezető Bayern München ellen a két csapat vasárnapi meccsén, és a kockázatvállalás be is jött, ugyanis 0-1-ről fordítva legyőzték a bajnoki cím várományosát. Az RB Leipzig története során először verte egyébként a Bayernt.

A Bayern München 13 veretlen bajnoki után kapott ki (minden sorozatot nézve 18 meccse voltak veretlenek), utoljára a Borussia Mönchengladbach tudta legyőzni őket még november végén, azt a meccset is 2-1-re vesztették el.

Sandro Wagner góljával a Bayern már a 12. percben vezetett, de a lipcseiek hazai pályán elég nagy fölényben tudtak játszani, és előbb a 37. percben a nyáron a Liverpoolhoz távozó Nabil Keita kiegyenlített, majd az 56. percben Timo Werner már a fordítást jelentő gólt lőtte.

A hajrában szerencséjük volt azért a hazaiaknak, részben, mert a Bayern iszonyatosan nyomott, illetve, mert a 84. percben Ilsanker kezére pattant egy labda az ötös sarkánál, de a Bayern nem kapott tizenegyest. Az utolsó 10-15 percben a Bayern végig támadott, de nem lett meg az egyenlítés.

Lip-Bay 2-1

Veresége ellenére a Bayern nincs gondban az élen még úgy sem, hogy az őket követő Schalke 04 nyert a fordulóban, ugyanis hét fordulóval a szezon vége előtt még mindig 17 pont az előnyük. Az már a Schalke 04 szombati győzelmével eldőlt, hogy legkorábban csak a válogatott szünet után ünnepelhet bajnoki címet a Bayern.

Korábban a Borussia Dortmund 1-0-ra legyőzte a Hannovert.

Eredmények

Rovatok