Index Vakbarát Hírportál

Böde a nyakánál fogva dobta el a felcsútit

2018. március 19., hétfő 10:14 | aznap frissítve

A Ferencváros szombaton fordulatos, két kiállítással tarkított meccsen 3-1-re verte a Puskás Akadémiát a Groupama Arénában. A mérkőzést követően a kivételesen csak öt légióssal kezdő Pintér Attila mester szokása szerint a játékvezetőben találta meg a vereség okát, ám a felvételek alapján úgy tűnik, hogy ezúttal (kivételesen) igaza volt.

Pintér azt reklamálta, hogy a Ferencváros egyenlítésénél Böde Dániel szabálytalanul akadályozta Márkvárt Dávidot, így kerülhetett végül a beívelés a gólt szerző Otigbához. És tényleg, a videón egyértelműen látszik, hogy Böde egy amolyan „norvégos” mozdulattal, a nyakánál fogva dobta el a felcsúti középpályást.

„Mindenkit kérek, hogy az első Fradi-gól előtti szituációt nézzék meg, és mindenki mondja meg, hogy az meccset befolyásoló volt vagy nem" – nyilatkozta a meccs után az edző, úgyhogy tegyünk így, és nézzük meg:

Lehet, hogy Böde „segített eltakarítani" egy játékost, de keménynek kell lenni", szakértett a riporter frappánsan, de ez persze butaság, az esetnél egyértelműen szabadrúgás járt volna kifelé, de még talán egy sárga lap sem lett volna túlzás az ipponkirálynak.

Pintér szerint ha nincs ez a gól, és a felcsúti csapat 1-0-s előnnyel vonulhatott volna a szünetre a 10 emberrel játszó Fradi ellen, akkor minden másként alakul. Amiben van valami, bár azt azért túlzás lenne állítani, hogy csak ez az egy momentum felelős azért, hogy a második félidőben a felcsúti Henty kiállíttatta magát és a vendégek kaptak még két gólt.

A Ferencváros–Puskás Akadémia mérkőzés végeredménye 3-1 lett.

Update:

Nem emeltük külön ki a cikkben, de a ferencvárosiak is joggal kérhettek volna számon (legalább) egy súlyos hibát a bírón, akinek már az 51. percben fel kellett volna mutatnia a piros lapot Hentynek, miután a felcsúti csúnyán megtaposta Lovrencsics lábfejét. Pintér Csaba ehhez képest még sárga lapot sem adott, más kérdés, hogy Henty egy félórával később így is a kiállítás sorsára jutott.

Rovatok