Index Vakbarát Hírportál

Komolynak tűnik, az Atlético Madrid figyeli Gulácsi Pétert

2018. március 21., szerda 07:38

A Bundesliga kapusrangsorában a Kicker osztályzatai alapján az élen álló Gulácsi Péterről eddig általában olyan hírek jöttek, hogy riválist igazolnak mellé az RB Leipzignél.

Az ESPN azonban most arról értesült a klubhoz közeli forrásból, hogy két sztárcsapat, a Chelsea valamint az Atlético Madrid látószögében van a 27 éves magyar, aki a pénteki, Kazahsztán elleni barátságos meccsre készül Telkiben.

Az angol csapatnál a belga Thibaut Courtois, az Atléticónál a szlovén Jan Oblak utóda lenne. Courtois nincs a legjobb formában, a Barcelonától, pontosabban Lionel Messitől a múlt szerdán két olyan gólt kapott a Bajnokok Ligájában, amikor a lábai között ment be a labda. Ettől még a Real és a PSG az örök kérői között van. Új szerződését egyébként sem írta még alá.

Oblak jól véd, az Atlético az Európa Liga egyértelmű esélyese, ahol egyébként még a Lipcse is versenyben van, miután a Zenitet felülmúlta az előző körben. A szlovén sem hosszabbított még szerződést. Neki is vannak ajánlatai.

Az U20-as vb-bronzérmes Gulácsi a Liverpoolban nevelkedett – itthon matekversenyeket nyert a gimnáziumban –, az angol közegben jól ismerik, onnan Salzburg érintésével került a német klubhoz.

A Lipcse a hétvégén a Bayern legyőzésével (2-1) a hatodik helyen maradt a Bundesligában, a dupla terhelés megviselte.

Rovatok