Index Vakbarát Hírportál

Hiába győzött, mégsem lesz ott magyar U19-es válogatott az Eb-n

2018. március 24., szombat 16:25

A magyar válogatott csúnyán leszerepelt a Kazahsztán elleni barátságos mérkőzésen, az U19-es csapat azonban egy őrült meccsen, 4-3-ra győzte le Macedóniát az Európa-bajnoki selejtező elitkörének 2. csoportjában. Ez azonban kevés az örömhöz, Anglia a győzelmével bebiztosította a csoportgyőzelmet, így Magyarország biztosan nem lesz ott a júliusi kontinenstornán.

Mocsi Attila révén már a negyedik percben megszerezte a vezetést a magyar csapat, ez pedig egy látványos adok-kapokhoz vezetett. A házigazda Macedónia a 12. percben egyenlített, a gól viszont nem törte meg a magyar fiatalokat, Schön Szabolcs a 36. percben visszaszerezte a vezetést. Az első félidőt azonban nem sikerült kihúzni, a hosszabbításban egyenlítettek a macedónok.

A hajrában bekapott gól nem tett jót a válogatottnak, a csapat enerváltan kezdte a második félidőt, aminek egy újabb macedón találat lett az eredménye. Németh Antal azonban felrázta a fiait, 15 perc alatt kettőt vágva végül sikerült 4-3-ra megfordítani a találkozót.

A győzelem azonban nem sokat ér. Mivel Magyarország az első körben 4-1-re kikapott Angliától, az angolok pedig most 3-0-ra legyőzték Litvániát, így már biztosan megnyerték a csoportjukat (Macedóniának nulla pontja van). 

Eredmények:

Rovatok