Index Vakbarát Hírportál

Több nézője volt a török amatőr bajnokinak, mint egy átlagos NB I.-es fordulónak

2018. március 26., hétfő 12:32

A török ötödik ligában vasárnap játszották a Hopaspor-Kar 36 Spor mérkőzést. Mivel a bajnokságból már csak két hét van hátra, a hazai csapat pedig az első helyért küzd, így különösen nagy várakozás előzte meg a meccset.

A találkozót a török lapok szerint mintegy 15 ezer néző tekintette meg a helyszínen, ami több szempontból is egészen döbbenetesen magas szám. Például azért, mert a hopai stadion befogadóképessége 3 000 fő.

A közönség látványa egészen rendkívüli volt, a stadion környékén tényleg minden egyes négyzetcentimétert elleptek a szurkolók, ahonnan csak látni lehetett a pályát. De még talán a félkész épületeken és lapostetőkön összezsúfolódó embereknél is döbbenetesebben néz ki, ha a meccs nézőszámát a magyar bajnokság vonatkozó statisztikája mellé tesszük. Csányi Sándor most jobb, ha leül.

Az NB I. idén a fordulók alig egyharmadában tudott ennél magasabb össznézőszámot felmutatni. Vagyis az esetek nagyobbik részében a fordulónkénti hat NB I.-es meccsnek kevesebb helyszíni nézője volt, mint ennek az egynek a török ötödosztályban.

Azért az se nagyon gondoltuk volna, hogy 8 évnyi megfeszített feltőkésítést követően sikerül odáig eljutnunk, hogy egy 18 ezer lakosú török városka amatőr focicsapata a maga 3 000 fős, öregecskedő stadionjával is simán kenterbe gyalázza a magyar bajnokság vonzerejét.

A mérkőzést egyébként a Hopaspor nyerte 2-0 arányban, és ezzel 1 pontos előnnyel vezeti csoportját az ötödik ligában.

Rovatok