Index Vakbarát Hírportál

Skót futballszurkolók gyűjtöttek a budapesti óvodának

2018. március 27., kedd 20:38 | hat éve frissítve

A pályán kívül is van mit tanulnunk a skótoktól. A magyar válogatott ellen kedd este barátságos mérkőzést játszó skót válogatott szurkolói 5 000 fontos, azaz 1,7 millió forintos adománnyal támogatták a VIII. kerületi Wesley János Óvodát.

Az adományt ünnepélyes keretek között Iain Lindsay brit nagykövet adta át a mérkőzés napján. „Nagyon örülök, hogy a Tartan Army Sunshine Appeal ilyen sok pénzt gyűjtött a VIII. kerületi Wesley János Óvoda felújítására. Ezzel a gesztussal Budapesten is továbbviszik a skót nagylelkűség hagyományát, ami egészen a 19. század közepéig nyúlik vissza. Gratulálok a skót szurkolóknak!” – nyilatkozta Iain Lindsay.

A skót nemzeti válogatott szurkolói Magyarországra érkezésük előtt tanácsot kértek a brit nagykövettől, valamint két hazánkban is működő skót szervezet vezetőjétől, és mindhárman egyetértettek abban, hogy az óvodasegítő programot javasolják támogatásra.

Az összeget az óvodában az egyik csoportszoba felújítására, és az oda szükséges eszközök beszerzésére fordítják. Az óvoda és a gyűjtést szervező jótékonysági szervezetek további támogatókat várnak az öltözők és a kicsik csoportszobájának renoválására is.

A skót Tartan Army Sunshine Appeal kifejezetten arra a célra alapították, hogy azokban az országokban, ahol a skót nemzeti válogatott játszik, gyermekekkel foglalkozó kezdeményezéseket támogasson. A magyarországi adományozás sorrendben a 66. támogás a kezdetek óta.

Rovatok