Index Vakbarát Hírportál

Ibra 95 százalékos bércsökkentést vállal LA-ben

2018. március 29., csütörtök 11:13

Azt gondolnánk, hogy Zltan Ibrahimovic temérdek pénzért ment el a Manchester Unitedből, és lett az észak-amerikai bajnokságban, az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy futballistája. Pedig nagyon úgy tűnik, hogy a svéd csak töredékét kapja korábbi fizetésének David Beckham egykori klubjában.

A Sports Illustrated cikke szerint a Premier League-ben évente 21,8 millió eurót kereső szupersztár csak 1,2 millió eurót kap majd Amerikában, azaz a fizetése 95 százalékkal csökken.

Az amerikai major sportokban szigorú szabályok vonatkoznak a fizetésekre. A profi csapatoknál fizetési sapka van, azaz a klubok csak egy bizonyos bértömeget fizethetnek ki a játékosoknak.

Az MLS-ben évi 3,8 millió euró a felső plafon a kluboknak, de létezik egy Beckham-szabály, amelyet éppen akkor hoztak, amikor a korábbi MU-futballista a Los Angeles Galaxy játékosa lett. Ezek szerint minden klub igazolhat pár olyan játékost, akinek a bére nem számít bele a fizetési sapkába, de több kritériumnak is meg kell felelnie.

Ibrahimovic nem fér ebbe bele, mert a Galaxynek már több ilyen futballistája is van. Zlatan valószínűleg a bónuszok, illetve egyéb reklámszerződések miatt vállalta be az amerikai kalandot, ezekből jócskán kereshet odakint.

A 36 éves világklasszis súlyos térdsérülésen van túl, bár ősszel egy unitedes szezon után újraszerződött a manchesteriekkel, Mourinhónál november óta csak egyszer volt kezdő és csupán pár meccset kapott csereként. Végül közölte vele, komolyabban már nem számít rá, így Ibra továbbállt.

A híresen nem szerény csatár a múlt héten a Los Angeles Timesban, egész oldalas hirdetésben jelentette be, hogy megérkezett Amerikába.

Rovatok