Index Vakbarát Hírportál

Idegenben vágott hármat a Tottenham a Chelsea-nek

2018. április 1., vasárnap 19:07

Ugyan a Chelsea szerezte meg a vezetést a Premier League 32. fordulójának rangadóján a Tottenham ellen, végül az idegenben szereplő városi rivális örülhetett, hiszen Dele Alliék 3-1-re fordítottak. Ezzel a Chelsea már nyolc pontra van a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helytől, amit pont a Tottenham foglal el.

A Chelsea a 30. percben, Álvaro Morata fejesével került előnybe. A spanyol csatár Victor Moses beadásából talált be, idei tizedik bajnoki gólját szerezte, ebből hetet fejjel. A hazaiak előnye viszont nem tartott sokáig, Christian Eriksen még a félidő előtt kiegyenlített – a dán káprázatos gólt szerzett távolról, a Chelsea-kaput őrző Wilfredo Caballero nem is mozdult a lövésre, azt hitte, fölé megy a labda, de az a felső lécet érintve a kapuba vágódott.

CHE-TOT 1-3

A második félidő közepén Dele Alli négy perc alatt aztán lerendezte a meccset, előbb egy jó indítás után fejezte be az akciót hidegvérrel, majd a kapu előtt ide-oda pattogó labdára csapott le.

A sérüléséből felépülő Harry Kane negyed órát kapott a meccs végén, de nem talált be.

Győzelmével a Tottenham feljött két pontra a náluk eggyel több meccset játszó, jelenleg harmadik Liverpool mögé, a Chelsea az ötödik, nyolcpontos lemaradással a Tottenham mögött.

A másik vasárnapi PL-meccsen az Arsenal két tizenegyessel 3-0-ra verte a Stoke Cityt úgy, hogy a 74. percben még 0-0 volt.

Eredmények

Rovatok