Index Vakbarát Hírportál

Ibra: Hallottam, hogy Zlatant követelik. Megkapták.

2018. április 1., vasárnap 14:22

Láttam, hogy kint áll a kapus, úgyhogy ellőttem felette a labdát. Gondoltam, spórolnom kell az erőmmel, mert ki tudja, meddig bírom. Bement. 

– mondta csodagóljáról Zlatan Ibrahimovic, akinek bemutatkozása mesébe illően sikerült a Los Angeles Galaxyben.

Bár a svéd csak csütörtökön érkezett meg az USA-ba, és mindössze kétszer edzett új csapatával, így is a szombati városi derbi hőse lett. Nemcsak kivételes tudását mutatta meg az amerikai szurkolóknak, de egy igazi zlatanos nyilatkozattal is jelezte, hogy új istene van az MLS-nek.

Hallottam, hogy a közönség azt kiabálja: “Zlatant akarjuk, Zlatant akarjuk!”. Adtam nekik Zlatant. 

– mondta a magáról szokás szerint harmadik személyben beszélő játékos.

Persze ezúttal tényleg volt is mire szerénynek lennie. A városi ellenfél Los Angeles FC 3-0-s előnnyel zárta az első félidőt, amikor pedig Zlatan a 71. percben beállt, a csapata még 3-1-es hátrányban volt. Aztán a Manchester Unitedtől érkező csatár az első lövéséből hatalmas gólt szerzett, amivel kiegyenlített, majd a végén a győztes gólt is befejelte.

A meccs utáni interjúban aztán tovább brillírozott, arra a kérdésre például, hogy mit gondolt a gólja után, így felelt: "Azt, hogy a térdem oké." 

Illetve elmondta azt is, hogy gyakorlatilag kötelező feladat volt számára góllal nyitnia a Galaxyben:

"Amikor új csapatba kerülök, általában mindig gólt lövök az első hivatalos meccsen. Most sem engedhettem, hogy ez másként legyen" – magyarázta a riportereknek.

A bemutatkozást látva, illetve Zlatant és a helyi közönség igényeit ismerve valami azt súgja, hogy az amerikai bajnokság és Ibrahimovic közötti frigy az égben köttetett.  

És ez a nyilatkozat még egész visszafogott volt a teljesítményéhez képest. 

Rovatok