Index Vakbarát Hírportál

Nem az a nagy, ahogy a 11-est fogta, hanem ahogy az ismétlést

2018. április 3., kedd 09:29

Getafe-Betis zárta a 30. fordulót a spanyol bajnokságban hétfő este, és ugyan csak egy gól esett, mégis nagyon nagy meccs volt.

A 2. félidőben lendültek bele a csapatok, a Getafe támadott szinte folyamatosan, és a 65. percben ki is hacoltak egy büntetőt. Jogos volt, a becsúszó védő égbe emelt karjáról pattant le a labda.

Francisco Portillo állt oda, de nem igazán erős lövését a Real Madrid volt kapusa, Antonio Adán kiütötte. A neheze viszont csak ez után jött, mert a labda középre pattant, így Portillo újra próbálkozhatott: Adán kézikapusként rontott ki rá, és az ismétlés elakadt a testében, kipattant róla.

Bent volt?

  • 1785
    Igen
  • 494
    Nem
  • 313
    Eldönthetetlen

A Betis a 89.-ben végigvitt egy támadást, remek gólt rúgott, ügyesen visszatett labdát Sergio León helyezett be kapásból. Épp csak elérte, de nem is kellett jobb érintés, a labda a jobb alsóba pattant, 0-1.

A meccsnek viszont még nem volt vége, a Getafe nem adta fel, és a 92.-ben könnyen lehet, hogy gólt szerzett. Szöglet után jött a fejes, a labda mintha túlment volna a gólvonalon, de Adán visszanyúlt és kikanalazta.

Getafe vs Betis 0-1

A bírók szerint nem volt bent, bár sanszosabb hogy igen, lényeg a lényeg, nem lett egyenlítés, mert nem adták meg. A spanyoloknál nincs még gólkamera se, nem hogy videóbíró, így a Betis 1-0-ra nyert.

Nagy győzelem ez nekik, mert 46 pontjukkal nem csak behozták, de a tabellán meg is előzték a városi ellenfelet, a Sevillát, és ők állnak már az EL-indulást jelentő 6. helyen.

Rovatok