Index Vakbarát Hírportál

Hiába Deutsch bombagólja, az Újpest kiverte az MTK-t

2018. április 4., szerda 19:55 | aznap frissítve

Ugyan az Újpest 3-2-re kikapott a másodosztályban első MTK Budapest vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai visszavágóján, de idegenben szerzett több góllal négy közé jutott.

A kék-fehérek hazai pályán kétszer, 1-0-nál és 3-1-nél is továbbjutásra álltak, azonban az Újpest Novothny Soma révén mindkétszer eredményesek voltak, ennek köszönhetően kiharcolták az elődöntőbe kerülést.

Deutsch Tamás fia, a második félidő 63. percében lőtt 25 méterről hatalmas bombagólt. A továbbjutást érő gólt a 83. percben lőtte Novotny.

A legnagyobb meglepetés Mezőkövesden született, ahol a Diósgyőr úgy tudott kiesni a Felcsúttal szemben, hogy az első meccset 1-0-ra megnyerte idegenben, de a visszavágót 3-0-ra elbukta. Továbbjutott még a Balmazújváros és kedden a Debreceni is. Ez a négy csapat játssza a majd az elődöntőt.

Pintér Attila csapatát a Debrecennel sorsolták össze az elődöntőben. A másik ágon az élvonalban utolsó Balmazújváros - amelynek a hazai 5-0 után csak formalitás volt a végül 2-1-re megnyert békéscsabai visszavágó - az Újpesttel találkozik majd.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

Továbbjutott: az Újpest 4-4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal.

Továbbjutott: a Puskás Akadémia 3-1-es összesítéssel.

Továbbjutott: a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel.

Kedden játszották:

Továbbjutott: a Debreceni VSC 3-1-es összesítéssel.

Rovatok