Index Vakbarát Hírportál

92.: a PSG-gólörömöt 1 mp-re nem mutatták, csak a gólbánatot

2018. április 6., péntek 23:35

Akkora dráma zajlott St.-Etiénne-ben, a francia futballbajnokság 32. fordulójában, hogy szavakkal vissza sem lehet adni. A hazai csapat vendége a Paris SG volt, a végeredmény 1-1 lett, de erről leginkább a hazai csapat tehetett, meg Edinson Cavani és egy kihagyott 11-es.

A hazai zöld-fehér csapat egészen kiválóan futballozott majdnem 92 percig. Remy Cabella az első félidő közepén megszerezte a vezetést, majd büntetőt rúghatott, de gyengén és ügyetlenül, a párizsi kapus védett. A PSG-ből a középhátvéd Kimpembét viszont a 41. percben jogosan kiállították, a St. Etienne előtt ottmaradt az esély, hogy legyőzze a bajnoki elsőt.

Kellett persze ehhez, hogy Neymar sérült, Cavani a kispadon kezdett, de elöl így is a Di Maria, Mbappé, Pastore csatársor kezdett a kőgazdag csapatban.

Unai Emery PSG-edző arcán látszott a kétségbeesés., még azután is, hogy Areola kapus megfogta a büntetőt, a kiállítás után meg végképp.

A második félidőben sem volt rosszabb a St.-Etiénne, de bejött Cavani, és a 76. percben olyat hagyott ki, amelyet ritkán lát az ember. Kontra végén két párizsi rohant egyedül a hazai kapura, Di María önzetlen volt, letette, ahogy kell,

Cavani viszont hét méterről nem találta el az üres kaput.

De nem ez volt a slusszpoén, az a 92. percben jött. Jobb oldali beadás után a labda a hazaiak védőjének, Mathieu Debuchynak a combjáról a saját kapujukba pattant. Mindenki feküdt a füvön a gól után.

Nem vicc, a kamera egy másodpercre nem ment az ünneplő párizsiakra, végig szegény hazaiakat mutatta, ahogy összerogyva feküdtek a füvön. Legtöbbjüknek életük győzelme lett volna. Az újrakezdésre is alig maradt már idő, a St.-Etiénne olyan pontokat bukott el, amelyeket évekig átkozni fog.

A PSG így nem szenvedte el szezonbeli harmadik vereségét, magabiztosan, 17 ponttal első, a St.-Etiénne stabilan a kilencedik helyen áll. Ennyi vigasztalhatja őket.

Rovatok