Index Vakbarát Hírportál

Elcseszett beadásból lett hatalmas gól

2018. április 9., hétfő 11:20

A Borussia Dortmund 3-0-ra verte a Stuttgartot a Bundesliga 29. fordulójában, ezzel továbbra is versenyben van a második helyért. A Dortmund az első félidő végén szerzett vezetést egy kicsit sem tudatos góllal.

A 38. percben egy jó kényszerítőzés után Christian Pulisic mozgott be üres területre a jobbszélen, ahogy kell, egyből be is ívelt középre. Technikailag nagyon gyenge volt a beadás, de ebből jött össze a jobb felső kapufás, tökéletes átemelős gól, Robert Zieler kapus is tehetetlen volt. Pulisic pedig nem is nagyon akarta felfogni elsőre, mi történt.

„Az a gól nyitotta meg a játékunkat. Igaz, egy kis szerencsével. Amikor láttam, hogy eltalája a kapufát és be is ment, nem igazán tudtam elhinni. Nem is igazán ünnepeltem, nem tudtam, mit tegyek." – nyilatkozta a meccs után a középpályás.

Pulisic elmondta, hogy a gólja után az egész csapat magabiztosabb lett, sokkal felszabalultabban tudtak játszani a második félidőben.

„Nagy szükségünk volt egy jó eredményre a múlt héten után (a Bayern München 6-0-ra verte a Dortmundot), tehát ez most nagyon fontos volt nekünk. Domináns teljesítménnyel jöttünk ki, és jó érzésekkel mehetünk a derbire."

Jövő vasárnap a Dortmund az egy ponttal előtte álló Schalkéhoz látogat. A meccs el is döntheti a második helyet.

Rovatok