Index Vakbarát Hírportál

Az EL-ben ismétlődött meg a keddi BL-csoda

2018. április 12., csütörtök 23:40 | hat éve frissítve

A BL-ben kedden és szerdán is őrületes meccseket játszottak a csapatok, de úgy tűnik az Európa Ligában ezen a héten sem akartak lemaradni, a Marseille és a Salzburg is hatalmasat küzdve harcolta ki a továbbjutást, az Arsenal és az Atlético Madrid pedig bajosan ugyan, de hozták a kötelezőt.

Marseille - Leipzig 5-2

A Leipzig és a Marseille összecsapásáról előre lehetett tudni, hogy izgalmas lesz, mert Gulácsiék hazai pályán csak 1-0–ra tudták megverni a franciákat, arra az őrületre ami jött azonban valószínűleg senki nem számított.

A Leipzig már a 2. percben előnybe került, de a Marseille-nek volt válasza, négy perccel később egy szerencsétlen öngóllal egyenlített a hazai csapat, utána pedig a vezetést is megszerezték, hiába védett kétszer is Gulácsi, Sanson lövésével szemben már tehetetlen volt. Látszott, hogy ez feltüzelte a franciákat, Payet iszonyatosan nagy gólt lőtt tíz perccel később, de nem sokáig örülhetett, a bíró egy lövés előtti szabálytalanság miatt érvénytelenítette a találatot. Ez sem mentette meg a németeket, egy szabadrúgás után Thauvin megint betalált, így pedig máris a franciáknak állt a zászló.

A második félidő elején aztán úgy tűnt, a Marseille ott folytatja, ahol abbahagyta, Mitroglounak két hatalmas helyzete is volt, de az egyiket Gulácsi hárította, a másikat pedig ő baltázta el. Az 55. percben aztán szinte a semmiből jött egy Leipzig gól, Keita a saját térfeléről gyorsított fel, és Augustinhoz passzolt, aki bevarrta a jobb felsőbe, ezzel pedig ismét a vendégek álltak továbbjutásra. Öt perc múlva aztán jött Payet aki nemhogy megismételte, de még túl is szárnyalta az előző meg nem adott gólját, egy nagyszerű szóló után bombázott védhetetlenül a kapuba.

Payet a Lipcsének

 Ezt az előnyt aztán szépen tartották is, a hosszabbításban pedig érezték a németek, hogy mindent be kell vetni, de ez lett a vesztük, Gulácsi egy szöglethez jött fel a 94. percben, de a franciákhoz került a labda, akik a kontra végén okosan kihasználták az üres kaput, és Sakai révén megszerezték ötödik góljukat.

OM Marseille vs Leipzig 5-2 Le but de Sakai

Salzburg - Lazio 4-1

A Lazio múlt héten elég magabiztos győzelmet aratott hazai pályán, a 4-2 után valószínűleg elég kevesen fogadtak volna az olaszok ellen, hiába kapaszkodhatott a Salzburg a két idegenben lőtt góljába.

Ehhez képest végül nem is volt szükség az idegenben lőtt gólokra, az osztrákok ugyanis szó szerint kiütötték a Laziot, ráadásul egy rekordot is beállítottak, 4 perc 7 másodperc alatt lőttek három gólt, amire még nem volt példa az Európa Liga történetében.

Jó ideig semmi nem utalt arra, hogy itt bármi történik majd, az első félidő javarészt eseménytelenül telt el, a másodikban pedig a Lazio szerzett vezetést, és az sem tűnt különösebben aggasztónak, hogy Dabour jóvoltából egyenlítettek a hazaiak.

Aztán jött a 72. perc, ahol az olaszok egészen látványosan összeomlottak, percek leforgása alatt három gólt kaptak, innentől pedig legalább két gólt kellett volna lőniük a továbbjutáshoz, de egyet sem sikerült, így hatalmas meglepetésre búcsúztak az EL-ből.

Red Bull Salzburg vs Lazio 4-1

Az este másik két meccsén ekkora izgalmak nem voltak, bár a Moszkva jól ráijesztett az elég ötlettelenül focizó Arsenalra, az 50. percben már 2-0–ra vezettek, az angoloknak pedig még helyzetük sem volt, de a meccs végére azért összekapták magukat és előbb szépítettek, majd a hosszabbításban ki is egyenlítettek, így végül simán jutottak tovább, először vannak ott az Európa liga elődöntőjében a 2008/9-es szezon óta.

Az Atlético megint borzasztóan játszott, a Sporting előtt pedig az első félidőben fel is csillant egy halvány reménysugár Fredy Montero góljával, de hiába focizták le a pályáról a spanyolokat, még egy gólt nem sikerült lőniük, úgyhogy végül kiestek a sorozatból. Az mondjuk biztos, hogy az Atleti a továbbiakban nem engedheti meg magának, hogy így játsszon, hacsak nem akarnak a BL után az EL-től is elbúcsúzni.

Európa-liga negyeddöntő visszavágó, eredmények:

Rovatok