Index Vakbarát Hírportál

Komoly büntetésre is számíthat a PSG

2018. április 12., csütörtök 18:01

A Financial Times szerdán közölt részleteket az UEFA által a Paris Saint-Germain ellen tavaly szeptemberben indított vizsgálatról, amiből kiderült, a klub látszólag jóval több pénzt könyvelt el a szponzori szerződésekből, mint amennyit kellett volna, a párizsiak azonban továbbra is kitartanak amellett, hogy megfelelően jártak el – írja a BBC.

A PSG ellen a rekordigazolások, azaz Neymar és Mbappé miatt indult eljárás, miután többen rögtön a pénzügyi fair play szabályainak megsértéséről beszéltek az ügyben, a klub azonban már akkor azt nyilatkozta, hogy nem történt szabálysértés, ráadásul – mint mondták – ők annak ellenére is folyamatosan tájékoztatták az UEFA pénzügyi fair play-jel foglalkozó csapatait az átigazolások hatásairól, hogy semmi nem kötelezte erre a csapatot.

A Financial Times által közreadott adatok alapján ugyanakkor az derült ki, hogy több szponzor, köztük 

esetében is találtak anomáliákat, és bár egyelőre nem tudni pontos adatokat, a jelek szerint a tőlük befolyt támogatói bevételeket nagyjából 200 millió euróval felülértékelték, hogy fedezetet gyártsanak az igazolásaikhoz.

Ha ez bebizonyosodik, akkor a csapatot akár ki is zárhatják a BL-ből, ha nem rendezi a pénzügyeit júniusig, a PSG ugyanis már visszaesőnek számít, 2013-ban is büntették már meg őket, akkor 60 millió eurót kellett fizetniük.

A PSG ugyanakkor továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy helyesen jártak el, a szponzoraikkal különösképpen átlátható a kapcsolatuk, a Financial Times cikkére pedig azt reagálták, hogy szomorú, hogy a brit sajtóban a klubra nézve terhelő álhírek jelentek meg.

A csapat képviselői április 20-án találkoznak majd az UEFA pénzügyekért felelős bizottságával, ahova az eddigiekhez hasonlóan ismét a teljes átláthatóság jegyében mennek majd.

(Borítókép:  Alexander Hassenstein / Getty Images Hungary)

Rovatok