Index Vakbarát Hírportál

Philippe Coutinho elkezdte törleszteni az árát

2018. április 14., szombat 19:22

A téli átigazolási szezonban 160 millió euróért megvásárolt Philippe Coutinho talán legjobb barcelonás meccsét hozta le szombaton a Valencia ellen. Két gólpasszt is kiosztott, a Barcelona pedig 2-1-re nyert hazai pályán. 

A Roma elleni BL-vereség rányomta a bélyegét a Barcelona játékára, eléggé enerváltan játszott a bajnoki éllovas. A csapat szerencséjére azonban ott volt a kezdőben Philippe Coutinho, aki nem léphetett pályára hét közben, így pihenten és a többiekhez képest lelkesen játszott az egész meccsen.

A brazil támadó mindkét gólban aktív szerepet vállalt: előbb egy hihetetlenül finom és pontos passzal kihagyhatatlan helyzetbe hozta Luis Suarezt, majd szögletből ívelt tökéletesen Samuel Umtiti fejére. Coutinhonak amúgy is megy a Valencia ellen, első gólját is ellene szerezte még a Spanyol Kupában.

A Barcelona nagyjából ennyi is volt a meccsen, a Valencia aktívabb volt, de csak elvétve tudta eltalálni a kaput, a szépítő gól is 11-es után született. A 2-1-es győzelmével a Barcelona 14 ponttal vezet az egy meccsel kevesebbet játszó Atletico Mariddal szemben, a Valenciát ugyanakkor jó eséllyel beelőzi a tőle egy pontra lévő Real Madrid.

Rovatok