Index Vakbarát Hírportál

45 egyérintéses gól után szakadt meg a lesajnált holland csatár sorozata

2018. április 17., kedd 22:12

Őrült meccsen nyert Belenensesben a hétvégén a Sporting Lisszabon, 4-3-ra. Fordítottak 3-1-re, de a Belenenses kiegyenlített, végül övék lett a győztes gól.

Holland gólkirályuk, Bas Dost lőtte az első góljukat, a 12. percben egyenlített. Ránézésre nem volt különösebben érdekes találat, ziccerben átvette, második érintésre berúgta. Na és?

Ami ebben mégis érdekes, hogy Bas Dost átvette a labdát, ugyanis ő ilyet gól előtt nem túl gyakran csinál:

legutóbb 2017 márciusában, 45 góllal ezelőtt kezelt le egy labdát, mielőtt a kapuba rúgta, aztán 45-öt egyetlen érintésből szerzett.

Befejezőcsatár, lesipuskás, gólvágó, aki tökéletesen tud érkezni, akár fejjel, akár lábbal.

Dost két éve játszik a Sportingban - előtte négy évet a Wolfsburgban volt - , és elég jól megy neki a góllövés, 83 meccsen 67 gólnál jár. Tavaly ő lett a portugál gólkirály, idén 26 meccsen 25 ligagólja van, de a benficás Jonasszal nehezen versenyezhet, ő ugyanis 28 meccsen már 33-nál tart.

 (A képen a pillanat, amikor Dost 13 hónap után lekezeli a labdát gólja előtt.)

Dost remek klubformáját a válogatottba sosem tudta átmenteni, valójában hazájában nem is sztár. Csak 2015 tavaszán, majdnem 26 évesen lett először válogatott, és 18 meccsen csak 1 gólt tudott összehozni, azt is 2015 novemberében.

Dost kedden - kissé azért váratlanul - lemondta a válogatottságot.

Hollandia sem a legutóbbi Eb-re, sem az idei vébére nem jutott ki. A márciusi holland-angol barátságos meccsen (0-1) 65 perc után Dostot lecserélték, a portugálok elleni győzelmet (0-3) a padról kellett végignéznie, így azt a következtetést vonta le, hogy az új szövetségi kapitány, Ronald Koeman nem bízik benne.

Koeman a holland szövetség honlapján sajnálkozott a csatár döntése miatt, de nem marasztalta.

Rovatok