Index Vakbarát Hírportál

Arsene Wenger 22 év után távozik az Arsenaltól

2018. április 20., péntek 11:14 | aznap frissítve

22 év után otthagyja az Arsenalt a vezetőedző, Arsene Wenger, akivel a londoniak összesen 17 trófeát hódítottak el – írja a BBC.

Wenger pénteken, egy évvel a szerződése lejárta előtt jelentette be a távozását, elmondása szerint hálás azért, hogy ennyi ideig szolgálhatta a csapatot, az Arsenal szurkolóinak pedig azt üzente, hogy továbbra is óvják a klub értékeit.

A csapat többségi tulajdonosa, Stan Kroenke szerint a mai az egyik legnehezebb nap az Arsenal történelmében, elmondása szerint az egyik fő oka annak, hogy bevásárolták magukat a csapatba éppen Wenger jelenléte volt.

Mint mondta, rá ilyen hosszú idő alatt is mindig lehetett számítani a legmagasabb szinten, erre pedig valószínűleg senki más nem lesz képes. Kroenke szerint a francia szakember nemcsak a klub, de az egész angol futball formálásában nagy szerepet játszott.

Wenger összesen 1228 meccsen vezette az Arsenalt, ebből 823 volt a PL-ben játszott meccsek száma. Háromszor ünnepelhetett bajnoki címet a csapattal, emellett pedig hétszer nyerte meg az FA-kupát és a Community Shieldet (angol szuperkupa) is. Az ő nevéhez fűződik az Arsenal legyőzhetetlen szezonja is, a 2003/4-es idényben veretlenül lett bajnok a csapattal.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki lesz majd Wenger utódja, de az biztos, hogy gyorsan meg akarják találni, a klub közleménye szerint amint lehet, kinevezik az új edzőt. A francia egyébként éppen pénteken nyilatkozta azt, hogy el tudná képzelni korábbi játékosát, Patrick Vieirát a kispadon, de tavaly az is szóba került már, hogy Wenger távozása esetén a belgáknál dolgozó Henry kapna lehetőséget.

Egyelőre egyébként az esélylatolgatások alapján úgy tűnik, a Dortmund korábbi menedzsere, Thomas Tuchel lehet majd a befutó, de szóba került Joachim Löw és Carlo Ancelotti neve is.

(Borítókép:  Julian Finney / Getty Images Hungary)

Rovatok