Index Vakbarát Hírportál

Brazil sztárcsapat is jön a Puskás–Suzuki-kupára

2018. április 20., péntek 12:45

Idén nyolc csapat részvételével rendezik meg a Puskás–Suzuki-kupát. A tavalyi hat résztvevő mellett első dél-amerikai csapatként a világhírű brazil Flamengo, valamint a tornán két éve már bemutatkozó KRC Genk is itt lesz Felcsúton május 17. és 21. között.

Minden idők legerősebb mezőnye gyűlt össze a tavaly rendezett jubileumi Puskás–Suzuki-kupára, amikor a megszokott résztvevők: a Puskás Akadémia, a Honvéd, a Real Madrid és a Panathinaikosz mellett a Bayern München és a Sporting Lisszabon is elfogadta meghívásunkat.

Idén immár nyolccsapatosra bővült, ugyanis elfogadta meghívást a tornán 2016-ban a 4. helyen végző belga KRC Genk, valamint kupa történetének első dél-amerikai klubjaként az ötszörös bajnok, Libertadores- és Világkupa-győztes Flamengo is indul. A piros-feketék utánpótlás-neveléséről elég annyit tudni, hogy nemrégiben adták el 40 millió euróért a Real Madridnak a 17 éves Vinícius Júniort. A tornát május 17 és 21 között rendezik.

„A tizenegyes számnak fontos jelentése van a futballban: tizenegy ember alkotja a csapatot a pályán, amely sikerre viheti a játékot, de ha a tizenegyes rúgásra kerül sor, akár egy lövéssel is eldőlhet minden. 11 év telt el azóta is, hogy a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával nagyot álmodtunk, és útjára indítottuk ezt a nagyszerű versenyt. A célunk azóta sem változott, így az évek alatt rengeteg fiatal labdarúgó mutatta meg magát élesben, világhírű klubcsapatok ellen. A kupát egyre magasabban jegyzik a nemzetközi szakmai berkekben, mára Európa elit tornái közé tartozik a megmérettetés. A világ minden tájáról érkeznek csapatok, hiszen a Puskás-Suzuki-kupa kiváló lehetőség az utánpótlás fejlődésére, a holnap világklasszisainak felfedezésére.” – tette hozzá köszöntőbeszédében Dr. Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Rovatok