Index Vakbarát Hírportál

Most a Bundesligában kapott ötöt Gulácsi Péter

2018. április 21., szombat 17:26

A Bundesliga 31. fordulójának rangadóján az volt a kérdés, hogy a Leipzig vagy a Hoffenheim kerülhet közelebb a Bajnokok Ligájához, és lehet támadó pozícióban a hátralévő három fordulóban. Az őszi meccsükön a Hoffenheim 4-0-ra nyert, az első gólt a kezdőkörből kapta Gulácsi Péter.

A lipcsei visszavágón még eggyel több gólt kapott a magyar válogatott kapusa, igaz csak az elsőért kérhető számon, akkor szerencsétlenül nyúlt a labdához.

A másodiknál már Willy Orban hibázott nagyot, és Forsberg 48. percbeli kiállítása után nem volt kérdés, csak az lehet a Lipcse célja, hogy a kiütést elkerülje.

Ez végül nagyjából sikerült, de a 2-5-ös vereség nyomasztó lehet. Kivált, mert az EL-ben ugyanilyen arányban kaptak ki Marseille-ben.

A Hoffenheimben Szalai Ádám a kispadról nézte végig a meccset, csapata az ötödik helyre lépett előre, és mindössze 2 pont a hátránya a BL-helyezést érő negyediktől.

Dárdai Pál Herthája gól nélküli félidő után belelendült a másodikban, és a szerdán a Német Kupa döntőjébe jutó Frankfurtot 3-0-ra verte idegenben. A Hertha őrzi kilencedik helyét, két meccset nyert egymás után, a jövő héten az Augsburgot fogadja. 

A Bayern szintén három gólos sikerrel hangolt a Real elleni BL-elődöntőre, Hannoverben szintén nem találtak be az első 45 percben.

Eredmények:

Az élmezőny:

Rovatok