Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea bejutott az FA-kupa döntőjébe

2018. április 22., vasárnap 20:23 | aznap frissítve

Az FA-kupa vasárnapi elődöntőjében az angol bajnokságban a "legjobb" kiesőhelyen álló Southampton és a BL-helyért küzdő tavalyi bajnok Chelsea találkozott. A mérkőzés egyértelmű esélyese a londoni csapat volt, és Antonio Conte együttese végül a második félidőben lőtt két góljával be is jutott a sorozat döntőjébe.

A gól nélkül záruló első félidő után sokan még a büfében voltak, amikor a folyatás első percében Giroud belőtte a Chelsea vezető gólját. A még foghíjas lelátóról hiányzó szurkolók sajnálhatták, hogy lemaradtak a  francia csatár találatáról, Giroud ugyanis egy rá éppenséggel nem igazán jellemző cselsorozat végén külsővel bökte a kapuba a labdát. Ekkor még padozó társáról, Alvaro Moratáról sokkal inkább el tudtuk volna képzelni, hogy ilyesmire képes.

chesou1

A mérkőzést lezáró második gólra egészen a 82. percig kellett várni, de ez legkevésbé a szerzőjén múlt. Morata ugyanis alig két perccel korábban lépett csak pályára, éppen Giroud-t váltva. A spanyolnak nem kellett túl sok idő, hogy végleg eldöntse a meccset. Egy jobbról érkező beadásra emelkedett mintaszerűen, majd hasonlóan tanítanivaló módon, a kapus mozgásával ellentétes irányban, a földre fejelve szerzett gólt csapatának. Épp ahogy Giroudt csinálta volna.

chesou2

A FA-kupa döntőjében a Chelsea a  Manchester Uniteddel  találkozik, José Mourinho csapata  a szombati elődöntőben   2-1-re győzött a  Tottenham ellen .

FA-kupa, elődöntő

Chelsea-Southampton 2-0 (0-0)

Rovatok