Index Vakbarát Hírportál

Győzelemmel kezdte Wenger búcsúztatását az Arsenal

2018. április 22., vasárnap 18:24 | aznap frissítve

Az elmúlt hét legfontosabb híre az angol bajnokságból Arsene Wenger búcsújának bejelentése volt. Az idény végén távozó francia edző 22 év után köszön el az Arsenal kispadjától. A játékosoknak a körülmények ellenére muszáj volt nagyon odafigyelniük a vasárnapi bajnokira, mert az Arsenal az utolsó európai kupaszereplést biztosító helyen állt a bajnokságban. Egy esetleges vereséggel, illetve a szintén pályára lépő Burnley esetleges győzelmével a két csapat helyet cserélt volna a tabellán.

Később a nap folyamán a már bajnok Manchester City a kiesés elől menekülő Swansea-t fogadta, a mérkőzés pontosan azt a gólfesztivált hozta, amit a legtöbben vártak tőle.

Az Arsenal-West Ham első félideje nem hozott gólt, végül egészen az 51. percig kellett várnia a hazai szurkolóknak, hogy csapatuk megszerezze a vezetést. Monreal lőtte az 1-0-s vezetést jelentő gólt, a védő egy szöglet után kipattanó labdát lőtt vissza egyből a hosszú alsóba.

arswhu1

Az Arsenal vezetése nem tartott túl sokáig, 13 perc múlva Arnautovic rúgott szép gólt az ötös bal sarkától a bal kapufa mellé. A hazai védelem nem állt épp a helyzet magaslatán, a támadás során többször is visszakerült a labda a West Hamhez, és az Arnautovicot megtaláló gólpassz is teljesen készületlenül érte a védőket.

arswhu2

A vezetést csak a 82. percben sikerült visszaszereznie az Arsenalnak, Ramsey gonosz beívelése mindenki előtt elszállt, és egy pattanás után a hálóban kötött ki. A West Ham kapuját védő Hartot nagyon megzavarta, hogy a középen érkező csatár rámozdult a labdára.

arswhu3

Három perc múlva aztán el is dőlt a meccs, ekkor Lacazette szerzett éles szögből gólt. A csatár egy kicsit önző volt a helyzetnél, de a lövés bement, úgyhogy nincs miért magyarázkodnia.

arswhu4

Bár alig volt már hátra a meccsből, még egy Lacazette gól azért belefért. A gólpasszt a szezon talán legjobb Arsenal játékosa, Ramsey adta, a szépen visszatett labdát már csak be kellett rúgni.

arswhu5

A győzelem mellett a meccset követően annak is örülhettek a hazai szurkolók, hogy a párhuzamosan játszott Stoke-Burnley 1-1-es döntetlennel zárult, így a csalódást keltő szezont követően legalább az Európa-ligában (szinte) biztosan ott lesz jövőre a csapat.

Premier League, 35. forduló, vasárnapi eredmények:

Rovatok