Index Vakbarát Hírportál

Újra nyílt az olasz bajnokság, a Napoli megverte a Juventust

2018. április 22., vasárnap 23:01 | aznap frissítve

Az olasz labdarúgó-bajnokság csúcsrangadóján a fordulót 4 pontos hátrányban kezdő Napoli egy utolsó előtti percben szerzett góllal Torinóban győzte le az éllovas Juventust, ezzel ismét nyílttá téve a versenyt a bajnoki címért.

A hazai pályán játszó bajnok alapvetően védekezésre rendezkedett be a meccsen, hiszen a döntetlen tökéletes eredmény lett volna a négypontos előny tudatában, és az elmúlt időszak viszontagságai – a Real elleni BL-kiesés traumája – után valahol érthető is, hogy inkább a biztonságra szavaztak a hazaiak. Egészen a mérkőzés legvégéig úgy tűnt, hogy a terv beválik, a Napoli annak ellenére nem jutott többre két éles szögből leadott Hamsik lövésnél, hogy Chiellinit hamar elvesztették a hazaiak sérülés miatt, és így az alkalmi Hoewedes-Benatia védőpárosnak kellett tartania a frontot hátul.

Ami a mérkőzést illeti, a vendégek az egész meccsen becsülettel nyomtak, a Juventus pedig helyenként szinte teljesen feladta a támadás szándékát is, mondhatni csalta a futballt. Ahogy haladtunk az időben, úgy lett egyre inkább nulla-nulla szaga a dolognak, amin a cserék is csak rövid időszakra tudtak változtatni. Amikor már biztosnak tűnt, hogy a Juventus eléri célját, egy alapvonalon túlra tolt, nem túl veszélyes lövésből szöglethez jutott a Napoli, az utolsó percek negatív hősévé váló Mehdi Benatia pedig rettenetesen egyedül hagyta Koulibalyt, aki védhetetlen gólt fejelt a Juventus kapujába.

A mérkőzést így 1-0-ra a Napoli nyerte, ezzel 4 fordulóval a befejezés előtt egyetlen pontra csökkentette hátrányát a Juventusszal szemben az olasz bajnokságban.

Rovatok