Index Vakbarát Hírportál

Saját szurkolói rúgták fejbe a magyar válogatott csatárt a nyílt utcán

2018. április 23., hétfő 15:30 | aznap frissítve

Horvát sajtóértesülések szerint hétfőn kora délután támadás érte a Hajduk Split több labdarúgóját, Split belvárosában, köztük a klub magyar légiósát, Futács Márkót is. A játékosokra a Hajduk saját ultrái, a hírhedt Torcida tagjai támadtak rá, hogy elégtételt vegyenek a vasárnapi, Dinamo Zagreb elleni 2-1-es vereségért. A mérkőzés az év legfontosabb rangadójának számít a szurkolók számára.

A hírek szerint a megtámadott játékosok között volt a magyar válogatott Hajdukban játszó csatára, Futács Márkó is, sőt a beszámolók alapján ő járt legrosszabbul, egy rúgás következtében bevérzés keletkezett az arcán.

Az összetűzésre akkor került sor, amikor a játékosok ötfős csoportja elsétált a Torcida klubja mellett, az ultrák pedig belekötöttek az egyikükbe. A társuk segítségére siető labdarúgókra csapatnyi ultra támadt, ekkor érte a rúgás a napszemüveget viselő Futács fejét. A szurkolók a rangadó elvesztésén túl azt is nehezményezhették, hogy Futács egy Instagram-üzenetben kiállt a klub vasárnap lemondó elnöke mellett, aki az ultrák szemében a legfőbb felelősnek számított a csapat rossz szerepléséért.

Futács Márkó 2016 nyarán igazolt a Splithez, majd első horvátországi szezonjában rögtön a bajnokság gólkirálya lett. Az idény végén elszenvedett súlyos térdsérüléséből nem olyan régen visszatérő játékos szerződését a télen további egy évvel meghosszabbították. A klub másik magyar játékosáról, Gyurcsó Ádámról nem esett említés a hírekben.

Rovatok