Index Vakbarát Hírportál

Simeone: Libabőrös vagyok

2018. április 27., péntek 10:39

Hősies meccsen végzett 1-1-re az Atletico az Arsenal stadionjában csütörtökön, az EL-elődöntő első meccsén. A spanyolok Vrsaljko 10. perces kiállítása miatt bő 80 percet játszottak emberhátrányban, de csak egy gólt kaptak, amit még ki is egyenlítettek.

Mindezt edzőjük, Diego Simeone nélkül, mert őt a 13.-ban küldte a tribünre a bíró, onnan nézte - végig állva - a mérkőzést. A visszavágón nem lesz, és ha bejutnak, a döntője is necces, ugyanis a spanyol sajtó arról ír, a lelátóra menet keményen anyázta a bírót, ami miatt könnyen kaphat az egymeccses alapeltiltásnál többet is.

Simeone persze ezzel nem foglalkozik, inkább a csapatát dicsérte.

A legjobb dolog ilyen fantasztikus stadionban játszani. Védekezni és védekezni, fogalmuk nincs, hogy ez milyen nehéz. Nagyon tökös csapat ez, hogy több mint 80 percen át meg tudta csinálni. Nagy éjszaka volt az Atletico európai történetében. Ezek a játékosok hősök, hogy így kitartanak egész szezonban. 16-17 mezőnyjátékosom van, így kibírni 80 percet, eszméletlen.

Az argentin arra utalt, hogy sérülések és kényszereladások miatt ilyen kevés emberrel játsszák végig a szezont, mégis állják a sarat. Aztán a közeljövőre gondolt:

"Egy hét múlva a stadionnak fel kell robbannia a pozitív energiától. Libabőrös vagyok, ha a jövő hétre gondolok."

A visszavágón az idegenbeli gól miatt továbbjutóhelyzetből indul az Atleti, de az Arsenal is különösen motivált lesz, hogy EL-döntővel búcsúztathassa edzőjét, a 22 év után leköszönő Arsene Wengert.

Simeone a francia Turpin bíró döntéseit nem kommentálta, de azért néhány mondatban értékelte.

Mindig tisztelem a játékvezetőt, mindenki hibázik, minden nagyon gyorsan történik, és a döntéseiknek óriási hatásuk van. Mindannyiunknak nehéz dolgunk van, de ez egy európai elődöntő, nem egy francia bajnoki.

Rovatok