Index Vakbarát Hírportál

A Barca zseniális góllal tette fel az i-re a pontot

2018. április 29., vasárnap 22:55

A Barcelona 1 pontért utazott vasárnap este La Corunába, hogy a Deportivo ellen megnyerje a bajnokságot, ennyire volt szükség.

Messiék túlteljesítettek, 4-2-re nyertek.

De nem volt sima, bár a Barca Coutinho és Messi góljával elment 2-0-ra, a Depor még a szünet előtt szépített, egy óra után felállt, egyenlített egy zseniálisan kijátszott góllal, Emre Colak rúgta be.

A Barca ekkor mutatta meg, miért húzta be

10 év alatt a 7. spanyol bajnoki címét.

A 3. góljuk egészen zseniális volt, Messi és Luis Suarez hozták össze - ezt is - egy olyan kényszerítővel, amit kevesen játszottak volna meg a legjobbak közül is.

Deportivo vs Barcelona 2-4 29/04/2018

3-2-nél sem dőlt el a meccs, volt még 10 perc, a Depor nem adta fel, akkor sem, ha nyernie kellett, hogy ne essen ki a meccs végén. A Barca végigvitt még egy támadást, ennél is Luis Suarez adta az utolsó passzt Messinek, aki simán begurította a ziccert. Suareznek ez volt a harmadik gólpassza Messi felé a meccsen.

A vége 4-2, a Barcelona bajnok, bár az Atleticónak még három, a Real Madridnak négy meccse van hátra a bajnokságban.

A Real következő ellenfele épp a Barca ellen lesz, vasárnap Barcelona-Real Madrid következik. Még mielőtt azt gondolnánk, hogy az El Clasico tét nélküli: a Barca 41 meccse veretlen a spanyol bajnokságban, ebben a bajnoki kiírásban még nem kapott ki 34 meccsen. Két éve a Real 39 meccses Barca-tétmeccses veretlenségi sorozatot szakított meg a Nou Campban egy 2-1-es győzelemmel. Ronaldóék most is ezért mennek Barcelonába.

Rovatok