Index Vakbarát Hírportál

Két perc alatt fordított meg mindent a Juventus az őrült meccsen

2018. április 29., vasárnap 00:17 | aznap frissítve

A bajnoki cím szempontjából is sorsdöntő mérkőzésen a Juventus 3-2-re győzött az Internazionale otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának szombat esti rangadóján, a Derby d'Italián.

A Juventus a 13. percben szerzett vezetést Douglas Costa góljával. Két perccel később emberelőnybe kerültek, miután Matías Vecino durva talpalására előbb sárga lapot adott a bíró, de videózás után a döntést megváltoztatva egyből felmutatta a piros lapot is.

Red card? pic.twitter.com/0x8JzTN91O

— Para (@TheParacelsus) April 28, 2018

A félidő vége előtt Blaise Matuidi gólját les miatt nem adták meg, így 1-0-val mentek a szünetre.

A szünet után aztán gyorsan egyenlített az Inter Mauro Icardi fejesével. A Juventus nem nagyon tudott élni az emberelőnyével, ráadásul a 65. percben Andrea Barzagli öngóljával már az emberhátrányban lévő hazaiaknál volt az előny.

A végén viszont őrült hajrába kezdett a Juventus. A 87. percben Juan Cuadrado előbb egyenlített, majd rá két perccel Gonzalo Higuaín a fontos három pontot érő találatot is megszerezte.

A Juventus sikerével őrzi első helyét. A mostani volt a 233. tétmeccs a két csapat között. Az örökmérleg a Juventus fölényét mutatja, mivel a torinóiak a mostanival együtt 105 győzelmet arattak eddig, 57 döntetlen és 71 vereség mellett, írja az MTI.

Rovatok