Index Vakbarát Hírportál

Pezsgővel ünnepelt Dárdai Palkó? Dehogy, ment az ágyába

2018. április 30., hétfő 11:54

A berlini Morgenpost is kiemelten foglalkozott azzal, hogy a magyar edző fia, a Dárdai Palkó a BL-győztes Salomon Kalou helyére állhatott a 71. percben az Augsburg elleni, 2-2-vel zárult bajnokin. Ez volt az első bajnokija.

A szélső az Európa Ligában már bemutatkozott, a Bundesligában most kapta meg az első meccsét, három nappal 19. születésnapja után.

Édesapjától megkérdezték, pezsgővel ünnepelhet-e vagy esetleg egy pohár magyar vörös borral?

„Megy az ágyba, mert az U19 fontos meccset játszik vasárnap, neki pedig ott kell lennie a csapatban” – hangzott a 42 éves magyar edző válasza.

Palkónak egyébként nem sikerült jól a korosztályos derbi a Werder ellen, mert a brémaiak 4-0-ra nyertek. Ám ennél fontosabb feladat vár rá: az érettségi. Addig nem is szeretne beszélni a futballról, jövőjéről.

Dárdai család a 44. olyan család, amelyikből az apa és a fiú is bemutatkozik a Bundesligában. Íme a gyűjtés, kik voltak előttük. Klinsmann gyereke még nem debültált - benne van a Hertha keretében -, ezért őket kihúztuk a felsorolásból, ahogy egyelőre a Hoogma családot is.

"Nekem a legnehezebb, mert apaként is felelős vagyok a későbbi karrieréért. Már betehettem volna korábban, az edzéseken mutatott teljesítményével ugyanis rászolgált. De az apámtól azt is megtanultam, hogyan segíthetem a későbbi boldogulását" - idézte a Bild az edzőt.

Davie Selke annyit mondott a meccs után, hogy elragadóan dolgozott egész héten, és megérdemelte, hogy helye legyen a csapatban. A kiállítást egyébként a meccs végén ő harcolta ki.

Dárdai Pál szerint az a legfontosabb a hátralévő két meccsen, hogy nyerjenek. Nem tetszett neki, hogy most is megindultak a hírek arról, hogy az Európa Ligára is odaérhet a csapata.

„Ha megverjük a Lipcsét az utolsó fordulóban, a drukkereink jó érzésekkel mennek haza, és akkor nagyobb kedvvel jönnek vissza a következő idényre is” – összegzett. 

Rovatok