Index Vakbarát Hírportál

Nikolics Nemanja lemondta a válogatottságot

2018. május 3., csütörtök 10:49 | aznap frissítve

A Chicago Fire csatára, Nikolics Nemanja úgy döntött, hogy a jövőben kizárólag az MLS-ben szereplő klubcsapatában kíván pályára lépni, és többet nem veszi magára a magyar mezt – adta hírül a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja.

Nikolics volt az előző szezon gólkirálya, a belga kapitány, Georges Leekens márciusban hazahívta és be is rakta. Mint kiderült, utoljára.

A 31 éves, zentai születésű csatár 27 meccsen 5 gólt szerzett, tagja volt a 2016-os Eb-n csoportgyőztes csapatnak. Tavaly egyszer már időlegesen arra kérte a kapitányt, ne számítson rá. 

„Nehéz döntést hoztam meg, de azt gondolom, ez a helyes lépés, mostantól kizárólag a klubkarrieremre kívánok koncentrálni, és igyekszem továbbra is eredményesen és becsülettel képviselni a magyar futballt külföldön.

Az elhatározásomat először Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével közöltem, akinek köszönöm, hogy rendkívül korrekt módon tudomásul vette a döntésemet.

Utána a szövetségi kapitányt is tájékoztattam, aki szintén megértette és elfogadta, hogy így döntöttem."

Nikolics úgy érzi, rengeteget kapott a magyar futballtól, és rengeteget adott is.

„Tudom, hogy sokkal több is lehetett volna a válogatott karrieremben.

Semmiféle rossz emlék vagy keserűség nincs bennem, egyszerűen arról van szó, hogy a jövőben minden energiámat a klubfutballra szánom, emellett a lehető legtöbb időt szeretnék az Egyesült Államokban élő családommal tölteni.

Profi játékos ritkán beszélhet erről őszintén, de ebben a pillanatban talán elmondhatom, szeretnék jó családapa is lenni, ehhez pedig közösen eltöltött idő is kell.”

Rovatok