Index Vakbarát Hírportál

Felemás napot zártak a külföldi magyarok

2018. május 4., péntek 23:50

Hat magyar érdekeltségű csapat is pályára lépett pénteken a különböző európia ligákban. Az eredmények elég felemásra sikerültek, hisz míg például a László Csaba vezette Dundee United továbbjutott a skót első osztály helyosztójának negyeddöntőjén, addig a Lang Ádámot a soraiban tudó Nancy vészesen közel került a kiesőzónához a francia másodosztályban. 

Liefering–Hartberg 3-2

Liefering: Szoboszlai Dominik a második félidőre állt be, csapata akkor 2-1 arányban vesztésre állt. A Liefering az 5. helyen áll az osztrák második ligában.

Dinamo Kijev–Mariupol 1-1

Dinamo: Kádár Tamás a sérülése után lábadozik, a cserepadon ült. A döntetlennel a Dinamo hátránya két pont az egy meccsel kevesebbet játszó Sahtar mögött az ukrán első osztályban.

Paris–Nancy 2-1

Nancy: A kiesés elől menekülő csapatban Lang Ádám a kispadon kapott helyet és nem is lépett pályára. Egészen a 93. percig 1-1-re állt a mérkőzés, az utolsó másodpercekben egyenlített a Paris. A Nancy két pontra van a kieséstől, az utolsó fordulóban pedig a 12. Orleans ellen játszanak, a sorsuk a kezükben van.

Niort–Le Havre 0-1

Le Havre: Bese Barnabás kezdett a Le Havre-ban és végigjátszotta a találkozót. A győzelmének hála ötödik helyen van a csapat a francia másodosztályban egy fordulóval a szezon vége előtt, vagyis Besééknek jelenleg jó esélyük van arra, hogy majd a feljutásért játszanak.  

Dundee United–Dunfermline 2-1

Dundee United: a László Csaba edzette United 2-1-re megnyerte a skót Premiership osztályozó negyeddöntőjének visszavágóját, így a Livingstone-nal játszhat majd döntőbejutásért és az első osztályért. 

Waterford–Dundalk 2-1

Dundalk: Adorján Krisztián a kispadon töltötte a meccset. A Dundalk a veresége ellenére is vezeti az ír első osztályt (két csapattal holtversenyben), de Cork City egy meccsel kevesebbet játszott. 

Rovatok