Index Vakbarát Hírportál

Atlétikában is világrekorder, 75 évesen futballkapus

2018. május 5., szombat 14:21

Egészen hihetetlen sportkarrier áll a most 75 éves olasz Lamberto Boranga mögött. 1961-ben indult a futballkarrierje, amikor a Perugia futballcsapatának a kapusa lett. Összesen 11 szezont húzott le a Fiorentina, a Brescia és a Cesena csapataiban, bár többnyire a kispadon ült. 112 élvonalbeli meccsen kapott szerepet.

Csak nem akarta abbahagyni, aztán 1983-ban, 41 évesen végül csak felhagyott az aktív játékkal. Aztán tíz évvel később egy meccs erejéig csak beszállt a Bastardo nevű, alacsonyabb osztályú olasz csapatba.

2009-ben, 67 évesen újra úgy döntött, hogy játszani akar, és azóta folyamatosan véd is. Idén pedig 75 évesen ismét klubot váltott és márciusban a Marottese játékosa lett. Készen áll arra, hogy a szombati, Villa Ceccolini di Pesaro ellen bajnoki meccsen felhúzza az egyes mezt.

Boranga emellett kiváló atléta is, hiszen a Masters atlétikai világbajnokságokon eddig három aranyérmet nyert magasugrásban és távolugrásban is. Korosztályában a hármasugrás és a távolugrás világrekordját is tartotta korábban. Európa-bajnok is volt.

Rovatok