Index Vakbarát Hírportál

A BL-döntő előtt dobta be a mostani DVTK-edzőt a Real

2018. május 5., szombat 09:00

Az Újpest ellen 1-0-s idegenbeli vereséggel mutatkozott Fernando Fernandez a diósgyőri kispadon. A spanyol edző fogja vezeti a DVTK-t a szombati stadionavatón a Mezőkövesd ellen is, amikor ritka fontos lesz a győzelem, különben még ki is eshet a csapat.

Fernando komoly játékosmúlttal rendelkezik, igaz a Real Madridban csak egy meccset kapott. 2000. április végén egy Zaragoza elleni idegenbeli bajnokin jutott szóhoz. 21 éves volt akkor.

A győztes gólig a 85. percig kellett várni, akkor Raúl értékesített egy tizenegyest.

Egy hónappal később a Real Madrid legyőzte a Valenciát, és 2000-ben is megnyerte a Bajnokok Ligáját, Vicente del Bosque volt a csapat edzője.

Fernando abban bízott, hogy gyökeret ereszt a Realnál, de amikor ez nem jött össze, a Valladolidhoz került kölcsönbe, majd 2002-ben a Betishez igazolt. A sevillai csapattal 2005-ben megnyerte a Spanyol Kupát. Azt a meccset végig játszotta, Serra Ferrer volt az akkori edzője.

Klubjai:

A Malagánál Pellegrinivel nem jött ki jól, az után nem Kínába vagy Katarba ment, hanem Dudás Hunor akkori ügyvezető Diósgyőrbe hozta. Dudás most már menedzserirodát vezet, Fernando pedig már edzőként tért vissza.

A DVTK benttartása nem könnyű, így néz ki most a hátsó szekció az élvonalban.

Rovatok