Index Vakbarát Hírportál

Sajtóhírek szerint képviselő lenne a magyar futballkapitány

2018. május 5., szombat 10:14 | aznap frissítve

Érdekes hírről számolt be a belga sajtó, többek között a vrt news nevű portál is. Ezek szerint George Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Kereszténydemokrata és Flamand párt színeiben indul az október 14-i belga önkormányzati választásokon.

Leekens a nyugat-flandriai Oostkamp település önkormányzatába szeretne bekerülni. Mint azt a párt vezetője, Wouter Beke a Twitter-oldalán elmondta, a szakember sokat kapott már a várostól, ideje lenne valamit visszaadni ebből.

Leekens ettől még a válogatott élén marad és június 6-án másik megmérettetés vár rá, a magyar válogatott Fehéroroszországgal játszik idegenben, majd három nappal később Ausztráliát fogadja. A belga választások előtt két nappal rendezik a görög-magyar, egy nappal után az észt-magyar Nemzetek Ligája meccset.

A sajtóhíreket később Leekens az MLSZ közleményén keresztül cáfolta:

Semmilyen politikai szerepet nem kívántam vállalni a múltban sem, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni, így semmiféle pozíciót nem vállalok Oostkampban. Mindössze a helyi közösséget szeretném távolról támogatni. Már csak azért sem kívánok semmilyen szerepet vállalni, mert Budapesten élek, és továbbra is minden energiámmal a magyar válogatottnál rám váró feladatokra akarok koncentrálni. Jelenleg ez a legfontosabb számomra.

(via csakfoci.hu)

Rovatok