Index Vakbarát Hírportál

Csak a csoda veheti el a Juventus újabb bajnoki címét

2018. május 6., vasárnap 19:52 | öt éve frissítve

Mivel a Juventus szombaton 3-1-re legyőzte a Bolognát, így a vasárnap a Torinót – azaz épp a Juventus városi riválisát – fogadó Napolinak csak győzelemmel lett volna esélye, hogy megőrizzen valamit a trónfosztás egyre halványabb reményéből.

A Juventus szombati sikerével 7 pontra növelte előnyét az olasz labdarúgó-bajnokság élén a vasárnap pályára lépő, második helyezett nápolyi csapat előtt, az üldözőnek pedig mindössze 3 forduló állt rendelkezésére a hátrány ledolgozásához.

Ennek megfelelően hatalmas elánnal kezdte a hazai csapat a meccset, ám a vezetés megszerzéséhez egy gigantikus egyéni hibára volt szüksége a vednégek részéről. Bele sem merünk gondolni, mit mondott volna a siófoki edző, ha ezt a bakit az ő játékosa követi el.

napoli 1

A vezetést követően visszább vett a hazai csapat, ami az 55. percben megbosszulta magát, Baselli megpattanó lövésével ugyanis kiegyenlített a Torino. Ez természetesen azonnal életet lehelt a Nápolyba, majd a 69. percben Marek Hamsik is beállt, és a hazaiak szlovák ikonja alig két percre rá egy igen nagy góllal vissza is vette csapatának a vezetést. A középpályás a magának felpörgetett labdát varrta be jobbal egy pattanás után.

nap tor 21

Csakhogy egy gól, nem gól, avagy ismét igazolódott a közhelyes igazság, és ennek végzetes következményei voltak a Napoli maradék bajnoki ambícióira nézve. A 82. percben Ljajic ívelte be a labdát, amire De Silvestri tökéletesen érkezett, és Reina felett a kapuba fejelt.

nap tor22

A hazaiak kispadján Sarri edző a fejét fogta a bekapott góltól, hát még a lefújás után. A Napoli ugyanis a maradék időben már nem tudott újabb gólt szerezni, így a meccs döntetlennel ért véget. A Juventus előnye így 6 pont két fordulóval a vége előtt, ráadásul a gólkülönbsége is 16 góllal jobb a zsinórban 7. bajnoki címe felé robogó torinóiaknak. 

Serie A, 36. forduló, vasárnapi mérkőzések:

Rovatok