Index Vakbarát Hírportál

A Felcsút bejutott a Magyar Kupa döntőjébe

2018. május 8., kedd 22:51 | aznap frissítve

A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének 4-0-ra nyert első mérkőzését követően a Felcsút magabiztosan várhatta a kedd esti debreceni visszavágót. Bár Pintér Attila együttese végül 2-0 arányban kikapott, így is gond nélkül jutott be a sorozat döntőjébe. 

Elég jó napja volt Orbán Viktornak, a felcsúti akadémia alapítójának. Délután immár nyolcadszor tehette le képviselői esküjét az alakuló Országgyűlés tagjaként, majd az éppen erőre kapó kormányellenes tüntetést szétverte a jégeső, végül pedig a nap megkoronázásaként a Felcsút – történetében először – bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.

Talán minden másként alakul, ha a debreceni Jovanović berúgja ziccerét az 5. percben, ám a helyzet kimaradt, a hazai csapat pedig a szünetig mindössze egyetlen gólt tudott faragni hátrányából Tisza révén a meglehetősen védekező felállásban játszó vendégek ellen.

A második félidőben sem történt csoda, bár a Loki Takács fejesével az 50. percben megszerezte második gólját, a felcsútiak különösebb gond nélkül lehozták a hátralévő időt. Sőt Márkvárt megspórolhatott volna néhány ősz hajszálat a szokása szerint ezer fokon égő edzőjének, ha bő tíz perccel a vége előtt belövi helyzetét, de csapatának továbbjutása így sem forgott sem veszélyben egyetlen pillanatra sem.

A meccs végén aztán már Pintér Attila is felszabadultan ünnepelhetett játékosaival a teljesen kiürült stadionban, noha őszintén szólva a nézők idő előtti távozása nem igazán tűnt fel, mivel a közvetítésben látható lelátókon talán ha százan lézengtek a meccs alatt.

A Felcsút  4-2-es összesítéssel jutott be a Magyar Kupa május 23-i döntőjébe, ahol az Újpest–Balmazújváros párharc győztesével találkozik majd.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:

gólszerzők: Tisza (38.), Takács T. (51.)

Továbbjutott: a Puskás Akadémia 4-2-es összesítéssel.

Rovatok