Index Vakbarát Hírportál

A szezon legfontosabb gólját lőtte a rákot kétszer legyőző futballista

2018. május 8., kedd 16:05

Joe Thompsonnak járt, hogy az angol harmadosztály, a League One utolsó fordulójában az ő góljával kerülje el csapata, a Rochdale a kiesést. A Charltont 1-0-ra verték. Thompsonnál kétszer is rákos betegséget diagnosztizáltak, de legyőzte a kórt. Karácsony után tért vissza a csapathoz.

Thompsonnál először 2013-ban állapítottk meg Hodgkin-limfomát, úgy tűnt, hogy hat hónapnyi kemoterápiás kezeléssel sikerült legyőznie a betegséget, 2014-ben újra futballozott, de 2017 elején újra megbetegedett. A futballista újrakezdte a kezeléseket, a kemoterápia miatt kihullott a haja, közel 13 kilót fogyott, de nem adta fel, újra ott akart lenni a pályán. Ez sikerült neki, és egy mámoros pillanattal a csapat hőse is lett.

„Azt mondhatod, ez meg volt írva a csillagokban, ez a sors, a végzet és az a sok munka, amelyet meg kellett tennem. Soha nem volt könnyű, de az anyám belém nevelte, hogy a rossz helyzetekből is legjobbat hozzam ki, és játsszam ki úgy a kezemben lévő kártyákat, hogy a lehető legjobb legyen nekem" – mondta BBC Radiónak.

Thompson az edzőjének is hálával tartozik, tőle is merész döntés volt játékban tartatni a futballistát.

Rovatok