Index Vakbarát Hírportál

Hamburgban nem anyázzák, biztatják a kieső csapatot

2018. május 10., csütörtök 15:37

Remek hangulat fogadta a labdarúgó Bundesligában kieséstől fenyegetett Hamburger SV csütörtöki edzésén a labdarúgókat - írta az MTI.

Több mint 1500 szurkoló tapssal, és megafonon keresztül bátorító rigmusokkal biztatta kedvenceit, akik szinte kilátástalan helyzetben vannak a bajnokság szombati, utolsó fordulója előtt.

A tréning a hagyományoknak megfelelően zárt kapus lett volna, a klubvezetés azonban úgy döntött, a játékosoknak jót tesz, ha beengedik a drukkereket. Már kedden is hasonló volt a forgatókönyv, és akkor a futballisták egy-egy gombóc fagylalttal köszönték meg a kilátogatóknak a biztatást.

Utolsóként Christian Titz vezetőedző érkezett meg csütörtökön a Volksparkstadion melletti edzőpályára, és csakúgy, mint a játékosokat, őt is taps és ünneplés fogadta.

A HSV szimpatizánsai továbbra is bíznak csapatuk bennmaradásában.

Ehhez az kell, hogy az együttes, amelynek jelenleg 28 pontja van, szombaton megverje hazai pályán a Borussia Mönchengladbachot, és a 30 pontos VfL Wolfsburg kikapjon a vendég, már biztosan kieső 1. FC Kölntől.

Ebben az esetben a HSV az osztályozót érő 16. helyen végezne, és május 17-én és 21-én megküzdhetne a második vonal harmadik helyezettjével, a Holstein Kiellel. 

A Hamburg az egyetlen klub a Bundesligában, amely az 1963-as alapítás óta tagja az élvonalnak.

Rovatok