Index Vakbarát Hírportál

Dárdai Pál ezt is megjósolta már 4 éve

2018. május 11., péntek 15:46

A Hertha 19 éves csapata csütörtök este 4-0-ra győzte le a Dortmund a korosztályos bajnokságban, ezzel óriási lépést tett, hogy bejusson a sorozat döntőjébe. A visszavágót szerdán rendezik.

10 perc alatt már kétgólos előnyben voltak a berliniek, majd félóra után emberelőnybe kerültek - Julius Kadét az ellenfél utolsó embere lerántotta -, és a fordulás után rúgtak még két gólt.

7-0 volt a kapuralövési arány a meccs végén.

Ez a korosztály volt az, amelyiket Dárdai Pál még utánpótlásedzőként megkapott, és amellyel még 2014-ben bejutott a Nike Premier Cup manchesteri döntőjébe. (A 4-0 góljait itt megnézheti.)

Amikor átvettem ezt a csapatot, azt mondtam a szülőin, mindenkit meg fogunk verni

- ezt még 2014-ben nyilatkozta az Indexnek, és nagyon úgy tűnik, elég jól mérte fel a képességeket és a lehetőségeket.

Ez az a korosztály, melyben fia, Palkó is játszik. Rajta kívül már Arne Meiert is bevetette a felnőttek között a Bundesligában, vagyis fokozatosan kezdi hozzászoktatni a nagyobb tempóhoz, a nagyobb igénybevételhez őket.

Csodás lenne, ha egy döntővel és győzelemmel tudnának búcsúzni a korosztályos futballtól. A srácokra jól hat a versenyhelyzet, szuper teljesítményt mutattak rögtön a meccs elejétől. A fontos pillanatokban mindig jól teljesítettek, és ez már akkor is így volt, amikor én voltam az edzőjük

- mondta a Bildnek a 42 éves magyar edző.

Michael Preetz sportigazgató azt mondta a lapnak, hogy rengeteget fejlődtek az előző években, és biztosan hallani fognak majd még róluk.

A másik ágon a Hoffenheim és a Schalke vetekszik (utóbbi nyerte 1-0-ra az első meccset), hogy ott lehessen a fináléban. A Bayern azért nincs ott, mert a Hertha nem engedte.

Rovatok