Index Vakbarát Hírportál

Csodás hírek a magyar futballnak a francia másodosztályból

2018. május 12., szombat 10:03

Magyar szempontból pompás eredményekkel zárult péntek este a francia másodosztály utolsó fordulója. A húszcsapatos másodosztályból az első két csapat jut fel automatikusan, az utánuk következő három csapat pedig egymás közt dönti el, ki játszhat osztályozót az élvonal 18. helyezettjével.

Bese Barnabás klubja, a Le Havre számára szinte az egész szezonban esélytelennek tűnt, hogy odaérjen a feljutás reményével kecsegtető helyek valamelyikére, ám válogatott védőnk csapata az utolsó 5 fordulóban megtáltosodott, és az összes meccsét megnyerve végül az 4. helyen zárta a bajnokságot.

A Le Havre pénteken a Tourst fogadta, Bese végigjátszotta a meccset, a beszámolók szerint ráadásul nem is rosszul, csapata pedig simán, 2-0-ra nyert. Negyedik helyezettként a Le Havre-nek először az 5. Brestet kéne legyőznie hazai pályán. Ha ez sikerült, akkor az 3. Ajacciót kéne verni, őket viszont már idegenben. Ha ez is megvan, akkor jöhet az immár kétmeccses osztályozó az élvonal 18. helyezettjével a feljutásért.

A tabella másik végén is örömteli módon zárult az év. Bár Lang Ádám nélkül, de a Nancy hazai pályán 3-0-ra verte az Orleans csapatát, így végül a 17. helyen végzett és ezzel bennmaradt a másodosztályban.

Rovatok